Wandel- en fietsarrangement door de prachtige Axarquia streek vanuit je kleinschalige hotel in het authentieke achterland van Malaga in AndalusiëWandel- en fietsarrangement in de schitterende authentieke Axarquiastreek in het achterland van Malaga in Andalusië

In Canillas de Albaida, een van de authentieke witte dorpen in de heuvels van de Axarquia in het achterland van Malaga in Andalusië biedt Gustavo, eigenaar van Hotel Posada la Plaza en Casa La Posada zijn gasten enkele mooie arrangementen aan. Deze streek is met zijn subtropische klimaat een walhalla voor de wandelaar en fietsliefhebber. De omgeving is tevens bekend om zijn sterke zoete wijn en de teelt van mango's, kiwi's en avocado's. 

 

 


Fietsarrangement

Hotel Posada la Plaza biedt een schitterend 7-daags fietsarrangement aan dat je zonder gids kunt doen vanuit Canillas de Albaida. De routes brengen je langs de witte dorpjes in het  achterland van Malaga, via smalle zand- en bospaden, over oude bruggen met prachtige vergezichten. Een belevenis om mee te maken! Om te fietsen in de Andalusische berglandschappen raden we je aan over een goede fysieke conditie te beschikken. Dit is nodig omdat het terrein vaak hard is, en dit is, zeker in de hitte van de  zomer,  erg vermoeiend.

Zaterdag:

Aankomst en welkom / info

Zondag:
Mountain Bike Route nº 1: de drie dorpen

Vertrekpunt: Calle de la Fuente (parking), Canillas de Albaida.
We beginnen deze route met een steile afdaling. Om deze reden raden we je aan je remmen te testen voor het vertrek. Deze afdaling brengt ons naar Archez, een klein dorp van 500 inwoners, dat vroeger werd gedomineerd door de Arabieren. We zien de minaret (toren van de huidige kerk), die gebouwd is in de twaalfde eeuw, en in de veertiende eeuw werd hervormd en hersteld. Volgens de legende viel er tijdens het productieproces een hagedis in de klok en liet hier zijn afdruk achter. Voor de lokale bevolking betekend een rinkelende bel succes bij het vinden van een man of vrouw. Wij vervolgen onze route door een paar straten van het dorp en gaan dan richting Cómpeta, (een afstand van ongeveer 9 km). De weg heeft een klim, maar hij is niet erg steil. In dit gedeelte komen we door de Cruce de Archez, El Cortijo de los Pavos, La Cruz de Palma, El Cortijo de Don Lucase y el Mirador del Portichuelo.

Maandag:
Mountain Bike Route nº 2: het hart van de Almijara

Vertrekpunt: Calle de la Fuente (parking), Canillas de Albaida.
Voor deze route nemen we de auto en gaan de bergen in tot op een hoogte van ongeveer 860 m. Hier (bij de Casa de la Mina) laten we de auto achter, en beginnen we de tocht op onze mountainbikes met een route tussen pijnbomen en struiken, over zandpaden, en op sommige plaatsen, over steenachtige grond. We passeren los Pradillos Bajos, el barranco Juan Rojo, la loma del Daire, de Daire, de Zarzalillo beek, en eindigen bij de Arroyo del Mirlo. Tot dit punt zullen we vier kleine stroompjes kruisen, dit zijn de zijrivieren van de rivier Patamalara. Van hieruit keren we via dezelfde route terug naar de auto, alhoewel het in deze richting helemaal niet dezelfde route lijkt!

Dinsdag:
Mountain Bike Route nº 3: Corumbela

Vertrekpunt: Calle de la Fuente (parking), Canillas de Albaida.
We vertrekken in de richting van Archez, en gaan vervolgens rechtsaf. Net voor de kapel van San Antonio. We laten el Puente Romano (de Romeinse brug) links liggen, en steken de rivier Turbilla over via de puente de la carretera, waar we beginnen met een steile klim van 2 km naar de Puerto de los Carboneros. Van hier uit rijden we naar Eriales en vervolgen onze klim voor 800m op een onverharde weg. We zijn dan in een gebied dat bekend staat als Coronite. Hier zullen we verder gaan met een afdaling waarbij we erg voorzichtig moeten zijn, en rijden verder langs het spoor tot we in Corumbela (voorstad van Sayalonga) aankomen. We rijden vervolgens via de smalle straatjes naar beneden en verlaten het dorp in de richting van Arenas. Vanaf hier nemen we de weg terug naar Archez en vervolgen het laatste deel van onze reis naar Canillas met een klim van 1,5 km die op dezelfde plaats eindigend als vanwaar we zijn vertrokken.

Woensdag: vrije dag

Mogelijkheden:
- Bezoek Alhambra Granada
- Strand Nerja or Torre del Mar
- Stads fietstocht Malaga

Donderdag:
Mountain Bike Route nº 4: Baja Tejeda

Vertrekpunt: Calle de la Fuente (parking), Canillas de Albaida.
We beginnen onze route in Calle de Santa Ana. Al fietsend langs de bovenkant van het dorp gaan we in de richting van Puerto Blanquillo tot op een hoogte van 1200 m. Hiervoor is een klim nodig van 10 km over zanderige- en rotsachtige bospaden, totdat we bij los Alamillos komen. Hier brengt een klim ons op een asfaltweg en volgen we voor 500 m het bospad. Er zijn enkele kruisingen waar we makkelijk de weg kwijt kunnen raken, dus is het belangrijk om niet af te wijken, en in het midden (aan de rechterkant) te blijven totdat we een kleine vijver zien met kikkers. Dit is een goede plek om even uit te rusten. Daarna vervolgen we de tocht voor ongeveer 2 km over een zandpad tot we in een specifieke bocht de enige Pinsapos (Spaanse Fir, beschouwd als de nationale boom van Andalusië) in de omgeving passeren, en ook nog enkele jeneverbessen kunnen zien.

Vrijdag:
Optionele fietstocht, afhankelijk van het nivo van de groep: hoogtepunten!
- Las Cuevas ( 22,7 km)
- La Maroma ( 43 km)
- El Califa ( 44,5 km)

Zaterdag: vertrek 

Informatie nº 1 nº 2 nº 3 nº 4
Afstand: 12,7km  14km  22,7km  32km 
Hoogte (vertrek): 575 m 865 m  650 m  575 m 
Hoogte (maximum): 650 m  920 m  732 m  1224 m 
Hoogte (minimum): 400 m  835 m  387 m  565 m 
Hoogteverschil: 300 m  319 m  636 m  779 m 
Tijdsduur van de route: 1u20  1u35  1u55  3u15 
Technische moeilijkheidsgraad: Medium/Laag  Laag  Medium  Medium 
Lichamelijke moeilijkheidsgraad: Medium  Medium  Medium  Medium/Hoog 
Lichamelijke conditie van fietser: Goed  Goed  Goed  Goed
Water op route beschikbaar: Ja  Ja  Ja  Ja 
GSM bereik: Goed  Weinig  Gemiddeld  Gemiddeld 

 

Het fietsarrangement van een week, logies van 6 nachten, is op basis van 55 euro per nacht, per kamer voor 2 personen, inclusief ontbijt. Hierbij komt nog 15 euro per dag voor het huren van de fiets, hetgeen direct betaald kan worden aan de verhuurder. De fietsroutes krijg je gratis bij aankomst in het hotel. Je kunt 's avonds dineren in het restaurant tegenover Hotel La Posada, maar in en rond Canillas de Albaida is er genoeg keuze om te kunnen genieten van de heerlijke lokale specialiteiten.

Wil je bovenstaand arrangement in combinatie met overnachtingen in Casa la Posada, informeer dan bij ons voor de prijzen.

Posada La Plaza arrangement

Wandel-, en wijnarrangement
Hotel Posada la Plaza biedt een schitterend 7-daags wandelarrangement aan dat je zonder gids kunt lopen vanuit Canillas de Albaida, een leuk traditioneel wit Moors dorp, met een heerlijk mediterraan klimaat. Stellen, singles en groepen zijn van harte welkom om mee te doen aan deze prachtige wandelingen door de bergen en de vallei. Een prima gastronomie, lekkere Spaanse wijn en goed gezelschap maken een groot deel uit van deze wandelervaring in Andalusië.

De wandelingen zijn aantrekkelijk voor alle leeftijden. Het hotel bevindt zich in de meest vruchtbare, en mooiste gebieden van Spanje, met een rijke flora en fauna, een spectaculaire omgeving en schitterende vergezichten. Als wandelliefhebber moet je dit ongerepte ruige gebied gezien hebben. De tochten gaan over bergketens en door rivierbeddingen die ooit bezocht werden door Spaanse dichters en waar tientallen arenden en gieren door het dal zweven. 

Je vliegt naar Malaga en rijdt door naar de uitvalsbasis voor de wandel- en wijnweek, Canillas de Albaida, dat aan de voet ligt van het indrukwekkende Parque Natural “Sierra La Tejeda”. Canillas de Albaida is één van de pittoresk witgeschilderde dorpen met smalle straatjes, typerend voor Andalusië. De Moren die in dit gebied in de 8e eeuw de scepter zwaaiden, hebben hier, in een tijd van grote economische en culturele bloei, vele sporen achtergelaten. “Albaida” komt uit het Arabisch en betekent wit. Het terrassenlandschap in de omgeving van het dorp is een overblijfsel van de tijd dat de Moren hier landbouw bedreven op de vruchtbare grond. Tegenwoordig leeft de lokale bevolking nog steeds van de landbouw en gebruikt men ezels en paarden om de groenten en fruit van de terrassen te vervoeren. Je overnacht in een sfeervol, landelijk hotel aan het centrale dorpsplein. Een ideale plek om het dorpsleven te ervaren en perfecte uitvalsbasis voor de wandelingen. Canillas de Albaida ligt in de streek Axarquia, die bekend staat om zijn lokale, zoetige wijnen en andere plaatselijke specialiteiten. In Canillas maakt men een zeer smakelijke eigen wijn van de druiven die gekweekt worden op de omliggende plantages; muskaat, droog, halfzoet en zoet. De muskaatdruif, vers en gedroogd, is tevens een plaatselijk product dat vele gerechten verrijkt. Tijdens een tocht door de wijngaarden is er tijd voor een pauze en het proeven van de lokale wijn. Ook kan je genieten van een heerlijke lunch met typische streekgerechten, en de lokale Competawijn proeven, in het restaurant van het lokale wijnmuseum. Een andere wandeltocht wordt afgesloten met een bezoek aan Bodegas Bentmiz, een traditionele finca met wijngaard voor een wijnproeverij. Er worden mooie wijnen geproduceerd, Ariyanas, die in toprestaurants over de hele wereld worden geschonken.

Dit wandelarrangement is een mooie kans om de prachige ongerepte natuur van de Axarquia, met z'n bijzondere flora en enorme verscheidenheid aan vogels, te ontdekken. Je leert van de rijke cultuur en historie van het gebied, komt langs pittoresk witgeschilderde dorpjes met smalle straatjes, die zo typerend zijn voor Andalusië, en geniet ondertussen ook nog van bijzondere streekgerechten en lokale wijnen.
Het wandelprogramma van een week, logies van 6 nachten, is op basis van 55 euro per nacht, per kamer voor 2 personen, inclusief ontbijt. De wandelroutes, een boekwerk van dag tot dag, krijg je gratis bij aankomst in het hotel. Je kunt 's avonds dineren in het restaurant tegenover Hotel La Posada, maar in en rond Canillas de Albaida is er meer keuze om te kunnen genieten van de lokale specialiteiten.
Wil je bovenstaand arrangement in combinatie met overnachtingen in Casa la Posada, informeer dan bij ons voor de prijzen.

Hasta Pronto © 2011 - 2016