Help mee met de olijvenoogst in het binnenland van de provincie Malaga in Andalusië en zie met eigen ogen hoe de vruchten worden geperst

Proef en beleef de Spaanse cultuur tijdens de olijvenoogst in het binnenland van de provincie Malaga in Andalusië

Zeg nu zelf, er is toch niets lekkerder dan wanneer je een salade of mediterrane maaltijd overgiet met een scheut goede Spaanse olijfolie. En ik verzeker je dat het nog beter smaakt wanneer je de olijven zelf hebt geplukt en met eigen ogen hebt gezien hoe de olie wordt gemaakt. Droom je er ook al jaren van om in het zuiden van Spanje mee te helpen met de olijvenoogst. Samen met de andere plukkers te lunchen in de najaarszon, en 's avonds te genieten van een heerlijk diner met bijvoorbeeld een flamencoshow?

 

 

 


Het oogsten van olijven is best zwaar werk, want alles gebeurt hier nog met de hand. De vruchten worden met een plastic kam uit de boom geharkt, of men gebruikt lange stokken om ze uit de boom te slaan. Alle olijven worden opgevangen op grote netten die onder de bomen zijn uitgespreid. Nadat ze zijn verzameld worden ze in kratten naar de perserij gebracht. Hoe sneller men de olijven perst hoe beter het is. Zo houdt men namelijk de zuurgraad zo laag mogelijk. En dat is heel belangrijk voor de kwaliteit en smaak van de olie. Daarom begint men bij La Granja al met de oogst wanneer een deel van de olijven nog groen is, en wordt er altijd geplukt bij droog weer, omdat de smaak van de olijven niet zou verwateren.

Ben je enthousiast, en wil je zelf ook eens olijfolie maken? Dan kun je meehelpen met de olijvenoogst die plaats zal vinden in november. Je gaat niet alleen olijven plukken, maar ziet ook hoe het persen in zijn werk gaat, en er is een olieproeverij. Verder geniet je van lekkere lunches en diners in Spaanse sfeer.

Olijvenpluk Andalusie 1

De olijvenweek kan er als volgt uitzien: (programma 2016 is nog niet bekend)
Zo. Aankomst.
Ma. Bezoek aan Ronda, dat bekend is van de prachtige monumentale brug over de diepe kloof van de Tajo.
Di. Olijven plukken op Finca el Moralejo met een lunch in de boomgaard. 's Avonds diner met flamenco optreden.
Wo. Olijven plukken op La Granja. Lunch in boomgaard met live muziek. 's Middags olijven persen in de perserij. 's Avonds diner op la Granja.
Do. Rustdag om zelf in te vullen. Maar het is ook mogelijk om samen te fietsen in Malaga, of paard te rijden in de bergen.
Vr. Olijven plukken bij Villa Ardite met een lunch in de boomgaard, muzikale omlijsting met zang en gitaar. 's Avonds diner op Finca el Moralejo.
Za. 's Ochtends plukken bij Villa los Olivos. 's Middags olijfolieproeverij van vele soorten olie. Uiteraard ook degene waarvoor je de olijven zelf geplukt hebt.
Zo. Helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. Maar wel met een prachtige ervaring en een paar flessen van de lekkerste olijfolie voor thuis rijker!

Deze week is volledig verzorgd, inclusief 7 overnachtingen op La Granja, vol pension en niet alcoholische dranken. Alleen de vliegreis en vervoer van- en naar de luchthaven zijn niet inbegrepen. Wijziging in het programma voorbehouden.

Prijs €695,- op basis van een 2 persoonskamer. Toeslag 1 persoonskamer €150,-

Het arrangement is dit jaar (2016) helaas niet te boeken.

Olijvenpluk Andalusie 2

Hasta Pronto © 2011 - 2016