Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Badderen in de Lagunas de la Mata y Torrevieja

Salinas de Torrevieja, een zoutmeer met een intense rose kleur¡Buon dia!...ofwel goedemorgen! Een tijd geleden reden we naar Torrevieja om er te wandelen bij de Lagunas de la Mata y Torrevieja. Het strandmeer staat bekend om de intense rose kleur van het water. En dat wilde ik toch wel eens van dichtbij bekijken!

Na wat speurwerk op internet ben ik te weten gekomen dat het hoge zoutgehalte in de lagune een ideale leefomgeving is voor verschillende algen en bacteriën. En doordat gedurende het jaar de temperatuur flink stijgt, er steeds meer algen groeien. Daardoor kleurt het water geleidelijk aan dieper rose. Het lijkt erg onwerkelijk, maar het is zó mooi wanneer je langs het meer rijdt.

De zoutmeren zijn beschermd en vormen een leefgebied voor verschillende soorten vogels zoals de flamingo en grauwe kiekendief. Het zout vanuit het meer nabij Torrevieja wordt gewonnen om te verkopen als strooizout voor de wegen in Europa. Dat maakt het tot één van de belangrijkste industrieën van Torrevieja.

Het park, dat een oppervlakte heeft van zo'n zevenendertighonderd hectare, bezit een informatiecentrum waar je inlichtingen kunt krijgen over de Vía Verde de las Salinas-Torrevieja. Dit is een wandel- en fietsroute met een totale lengte van veertien kilometer, die door het gebied loopt.

Baden in het meer mag ook. Veel mensen met reumatische klachten en huidaandoeningen maken hier gretig gebruik van. Ze nemen eerst een helend modderbad, en spoelen zich daarna af in het zoute water. Door het hoge zoutgehalte lukt het je bijna niet om onder te gaan. Je blijft gewoon drijven.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast zondag, 09 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016