Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Bodegas Mendoza "de beste wijn is in de beste wijngaard"

Enrique Mendoza runt samen met zijn twee zonen het familiebedrijf Bodegas MendozaBodegas Mendoza werd opgericht in 1989 als familiebedrijf, maar het project startte al in 1970 toen Enrique als wijnliefhebber begon te investeren in wijngaarden. Later werden in Alfaz del Pi de eerste tweeduizend planten in de grond gezet waarvan de opbrengst uitsluitend werd gebruikt voor consumptie door de familie.

In iets meer dan vijfentwintig jaar tijd is deze kleine wijngaard uitgegroeid tot een bodega met veertienhonderd vaten van het beste hout uit Frankrijk en Amerika. De wijn rijpt hier onder perfecte omstandigheden en wordt er ook gebotteld.

De tweede bodega bevindt zich in Villena in "Finca El Chaconero". Deze bezit de beste technologie en faciliteiten om de druiven van ruim tweehonderdvijftigduizendDe wijngaarden van Bodegas Mendoza in Villena planten van verschillende soorten te fermenteren.

Zijn bewustzijn voor de natuur bracht Enrique druiven die geteeld worden zonder insecticiden, en die alleen gevoed worden met compost uit eigen stallen en een precieze hoeveelheid water.

Volgens Enrique is het geheim van kwaliteit: de juiste wijngaard, de beste druif, de juiste teelttechnieken en het verzorgen van de watervoorraden én het land. Dit zijn de sleutels tot het produceren van grote wijnen!

De wijnmakerij wordt gerund door Enrique en zijn zonen Pepe en Julian. Hun wijnen, waaronder de Enrique Mendoza Reserva Santa Rosa, hebben ondertussen een prominente plaats verworven op nationale- en internationale markten.Wijndegustatie bij Bodegas Mendoza in Alfaz del Pi

Het is mogelijk de bodega in Alfaz del Pi te bezichtigen van dinsdag tot en met vrijdag. De professionele tour in het Engels of Spaans kun je via hun website boeken. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en is inclusief een degustatie van enkele van de jonge wijnen en wat hapjes.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016