Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Cultureel en artistiek erfgoed in Aragon

Het authentieke dorp AlbarracínVandaag trekken we door een schitterend stuk natuur in Aragón, een regio vol met cultureel en artistiek erfgoed. Met de auto, maar ook op de fiets en te voet valt er te genieten van routes langs authentieke dorpen, waarvan Albarracin wel het meest bekend is. Het plaatsje is een echt openluchtmuseum omdat alles er bijna nog net zo is als in de 17de eeuw...je waant jezelf in een compleet andere tijd.

Vanuit Albarracín loopt er een route langs en door een Romeins aquaduct tot aan het plaatsje Cella. Het is één van de belangrijkste waterbouwkundige werken in Spanje. Kilometers lang werden uitgehouwen in de rotsen met een diepte van soms wel zestig meter.

Ook in het prachtige landschap valt er van alles te zien. Er zijn veel wandelroutes uitgezet waarbij je ondergedompeld wordt in de nog vaak ongerepte natuur. Bijvoorbeeld de “Pinares de Rodeno”, een gebied van rode “opeengestapelde” zandstenen waartussen zeedennen groeien. Verder zijn er vijf verschillende schuilplaatsen met prehistorische rotsschilderingen en twee grote gebieden met gravures. Allemaal zijn ze in 1998 uitgeroepen tot Werelderfgoed van de UNESCO.

In de plaats Guadalaviar staat een museum dat gebouwd is als eerbetoon aan de herders en hun transhumancia. Zo noemt men het verplaatsen van vee van zomer- naar winterweide en andersom. Dit is een onmiskenbare activiteit van de streek die op dit moment nog steeds plaatsvindt. Het bezoekerscentrum van het Parque Cultural de Albarracín bevindt zich in Bezas, en heeft vijf verschillende afdelingen waar je werkelijk alles te weten komt over het park, de mijnbouw, de burgeroorlog, de harswinning en de prehistorische rotsschilderingen in deze fascinerende omgeving.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016