Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

De archeologische site van Atapuerca in Castilië en Leon

De archeologische site van Atapuerca in Castilië en LeonBenieuwd hoe je leven er in de prehistorie eruit zou hebben gezien? Om dat te achterhalen kan je de archeologische site van Atapuerca in Castilië en Leon bezoeken. De plek staat sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, en wordt bezocht door mensen uit de hele wereld.

De grotten in de Sierra de Atapuerca werden meer dan een miljoen jaar geleden gevormd door de daling van het waterpeil. Door de erosie die in de loop der tijd plaatsvond, veranderde ook dit landschap weer. Daardoor stortten de grotten in, en slipten dicht. Toen er voor de komst van een spoorlijn tussen de Sierra de la Demanda en het dorp Villafría een enorme geul gegraven moest worden, kwamen de holen gedeeltelijk tevoorschijn. Tot op heden heeft men veertig grotten ontdekt, en in vier van hen wordt dagelijks door archeologen gewerkt.

Tijdens de opgravingen zijn restanten gevonden van mensen die 800.000 jaar geleden in het gebied zouden hebben gewoond. Deze grote aantallen fossielen zijn tevens de oudste sporen van menselijk leven in Europa. Ze dateren van bijna een miljoen jaar geleden tot aan onze jaartelling. De fossielen zijn van onschatbare waarde, en leveren duidelijke informatie op over het dagelijkse leven en het uiterlijk van onze voorouders.

Het leukste is om je bezoek aan het Museo de la Evolución Humana, dat op zo'n twintig kilometer van Burgos ligt, te combineren met het Archeologisch Park. Want hier ontdek je, samen met een expert van het onderzoeksteam, werkelijk alles over hoe het leven in de prehistorie was. Je leert vuur maken, stenen om te toveren tot gereedschappen, de techniek van het jagen met speren en vele andere dingen. Als je langer in de buurt bent kun je misschien ook deelnemen aan een van de workshops die er zo nu en dan gegeven worden.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016