Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

De Costa Blanca is zóveel meer dan zon en strand

De Costa Blanca biedt zoveel meer dan zon en strandDe Costa Blanca is zóveel meer dan zon en strand. Je vindt er authentieke dorpjes, watervallen en schitterende bergen. Om al dat moois te ontdekken hoef je alleen maar vanuit Altea via Callosa naar het plaatsje Guadalest te rijden. Dan passeer je onderweg de Fuentes de Algar. Deze cascades ontspringen in de Sierra Bernia, en storten naar beneden in een groene omgeving vlakbij het dorp. Ze vormen kristalheldere poelen waarin je tijdens de zomermaanden een verfrissende duik kunt nemen. En er zijn tal van leuke plekjes om lekker te zonnebaden.

Altea kennen we natuurlijk van de boulevard, de vissershaven en het strand. Maar wanneer je omhoog kijkt, zie je het oude centrum, waar de blauw geglazuurde koepel van de Nuestra Señora del Consuelo statig bovenuit steekt. Het witte dorp trekt al sinds decennia veel schilders en artiesten aan. Tijdens de zomermaanden proberen ze hun kunstwerken in tal van kleine ateliers en winkels, die gevestigd zijn in de gezellige smalle straatjes, aan de man te brengen.

Dezelfde weg brengt je omhoog naar Guadalest. Dit bergdorpje werd in de elfde eeuw door de Moren als vesting gebouwd. Het is bekend om zijn kasteel ruïne en klokkentoren, die tegen de rotsen aangeplakt lijken te zijn. Het oorspronkelijke Arabische deel is alleen te voet, via smalle straatjes, vol met kleine souvenirswinkels bereikbaar. En wanneer je eindelijk boven bent heb je een prachtig uitzicht over het turquoise gekleurde stuwmeer, dat een aantal dorpen en steden in de omgeving van water voorziet. Het dorp heeft ook nog acht musea, dus is er voor iedereen wat te zien.

Daarna ga je weer bergafwaarts richting het pittoreske plaatsje Polop, dat ooit de hoofdstad van de Marina Baixa was. Het herbergt de natuurlijke waterbron "Fonts del Xorrets" met 221 waterstralen. Het plaatsje met z'n kleine Arabische wijk is typisch voor het binnenland van de regio Alicante. Wanneer je het voetpad langs de staties van de kruisweg volgt kan je onderweg genieten van de omgeving.

Om langzaamaan weer af te zakken naar Altea zou ik aanraden om nog eens stoppen in Albir. Hier ligt in het natuurpark Sierra de Helada een mooie en goed begaanbare wandelroute naar de vuurtoren. Langs het pad staan informatieborden, en zijn er uitkijkpunten vanwaar je prachtige vergezichten hebt over de Middellandse Zee, Albir en Altea, de bekende Penon de Ifach van Calpe, en de bergen in het achterland. Om uit te rusten van je wandeling is het leuk om daarna even binnen te kijken in de toren die open is voor publiek. Je krijgt er allerlei informatie over de vuurtorenwachters, de geschiedenis van de visserij en de fauna onder water.

Eenmaal terug in Altea is het dan wel tijd om uit te rusten, en te genieten van een lekker drankje en wat tapas in een van de typisch Spaanse bars aan de boulevard.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016