Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

De heropening van het meest spectaculaire wandelpad "El Caminito del Rey"

Het spectaculaire wandelpad El Camino del Rey in AndalusiëSpannend...want het komt nu toch echt dichtbij. Op 28 maart 2015 wordt na flinke restauratiewerkzaamheden van iets meer dan een jaar dan eindelijk de Camino del Rey in Andalusië heropend.

Het spectaculaire wandelpad dat de dorpen Alora en Ardales in de provincie Malaga sinds het jaar 1905 met elkaar verbindt, werd aangelegd om de doorgang van de werknemers van de waterkrachtcentrale bij de Chorro- en Gaitanejo watervallen mogelijk te maken. De eenvoudige constructie van beton, die zo'n honderd meter boven de rivier "hangt", werd op z'n plaats gehouden met metalen beugels. Als houvast was er vaak alleen een ijzeren leuning.

Nadat de dam in 1921 officieel werd geopend door Koning Alfonso XIII kreeg het pad de naam Camino del Rey, het Koningspad. Sindsdien hebben een groot aantal waaghalzen de camino bewandeld. Nadat het niet meer werd gebruikt door de arbeiders raakte het echter steeds verder in verval.

Hoewel het levensgevaarlijk was om het pad te bedwingen, lokte het avonturiers van over de hele wereld. Zelfs het vooruitzicht van een fikse boetes hield ze niet tegen. Na enkele fatale ongevallen besloot men daarom het pad in 2001 te sluiten.

Maar nu wordt het pad na iets meer dan veertien jaar opnieuw geopend. Men gebruikte voor de constructie bijna hetzelfde systeem dan honderd jaar geleden. Na het aanbrengen van houten wandelpaden en stevige balustrades is het nu weer veilig genoeg om tijdens je wandeling die totaal zo'n 7,7 kilometer lang is, te genieten van unieke vergezichten.

Op de website is te lezen dat je geen atleet moet zijn om aan deze wandeling te beginnen, maar je moet toch wel een redelijke conditie hebben om het pad dat deels over een houten constructie loopt, te bedwingen. Omdat men het bouwwerk niet in gevaar wil brengen worden er per dag niet meer dan zeshonderd personen toegelaten.

Dat het enthousiasme voor het bewandelen van de camino enorm groot is blijkt wel uit het feit dat er op de eerste dag al meer dan tienduizend reserveringen werden gemaakt. Er zal dus wel een wachtlijst ontstaan. Men hoopt dat de Camino del Rey een grote impact zal hebben op de economie, en flink wat vaste banen zal opleveren.

Ik ben heel erg benieuwd wie van jullie al een reservering heeft gemaakt. Laat me dan via deze weg eens weten hoe het was. Dat is altijd leuk om te horen. Misschien dat ik dan zelf ook nog eens de stoute schoenen aantrek om dit prachtige pad te bewandelen.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast donderdag, 15 november 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016