Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

De iristuin in Marnes op een bijzondere locatie in het hart van de Sierra Bernia

De iristuin in Marnes, in het hart van de Sierra BerniaHet is momenteel een schitterende periode om de Sierra Bernia in te rijden en te genieten van al het moois dat er in de bergen groeit en bloeit. Het kleine massief dat grotendeels beschermd natuurgebied is, kan je vanuit de Jalónvallei heel makkelijk bereiken.

Het blijft natuurlijk het leukst om het gebied te voet of op de fiets te verkennen, maar ook vanuit de auto valt er genoeg te zien.

Vanaf half maart tot eind mei ligt er op de route door de Bernia nog een extra attractie waar je zeker eens moet binnenlopen. In het plaatsje Marnes is er een iristuin te bezichtigen van de eigenaren Christine Lomer en Nick Brown. Deze prachtig aangelegde tuin bevindt zich op een bijzondere locatie in het hart van de Sierra Bernia. Behalve bijna vijfhonderd soorten kleurrijke irissen uit verschillende hoeken van de wereld, vind je er ook heerlijk geurende ouderwetse rozen en allerlei wilde planten. De ruimte verbergt gezellige hoekjes en fraaie doorkijkjes met stapelmuurtjes waardoor je zeker verrast zult zijn.

Wanneer je van tuinieren houdt is "El jardín de lirios" daarom zeker aan te bevelen voor een geslaagde daguitstap. Nadien kan je in het nabijgelegen Pinos bij Restaurante Pinos een hapje eten. Het gerechten zijn er traditioneel en eenvoudig, maar erg lekker. Paella, lamsvlees en sardines zijn hun specialiteit. En ook hun huisgemaakte amandeltaart is niet te versmaden. Bij zonnig weer is het heerlijk om er buiten op het terras te zitten en te genieten van het uitzicht op de schitterende omgeving.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016