Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

De keramiekproductie in de stad Sevilla

Tableau van Alicante op de Plaza de España in SevillaAls er iets is waar de inwoners van Sevilla trots op kunnen zijn is het wel hun bekendheid vanwege de productie van keramiek. Neem als voorbeeld de schitterende Plaza de España die werd gebouwd voor de grote Spaans-Amerikaanse tentoonstelling die in 1929 werd gehouden. En waarvoor tal van keramische stukken werden ontworpen door de local Aníbal González. Of de wandtegels die je tegenkomt in menig huis of openbaar gebouw in de stad.

Om deze nijverheid voor een nog groter publiek toegankelijk te maken werd eind juli 2014 het “Museo de Cerámica de Triana” geopend. Na enkele jaren van restauratie van de voormalige pottenbakkerij Santa Ana in de wijk Triana, kun je als bezoeker van dit museum nu het productieproces volgen vanaf het verzamelen van de grondstoffen tot de verkoop van de keramische voorwerpen. Naast de permanente collectie die bestaat uit een wisselend aantal stukken keramiek die in bruikleen zijn gegeven door het Nationaal Archeologisch Museum en het informatiecentrum over de wijk Triana, vind je er ook tijdelijke tentoonstellingen.Het keramiekmuseum in de wijk Triana in de stad Sevilla

Op heel de route door het gebouw staan informatie panelen met uitleg over de geschiedenis van het vervaardigen van aardewerk in deze wijk aan de oevers van de Guadalquivir.

Triana was namelijk de belangrijkste handelsbuurt van Sevilla. Vanaf deze locatie werd al in de zestiende eeuw handel gedreven met Amerika. Dit zorgde ervoor dat Sevilla in die tijd een van de rijkste steden van Europa was.

De trieste werkelijkheid op dit moment is dat deze historische industrie vrijwel is uitgestorven door de concurrentie van “made in China” producten.

Getagged in: Andalusië Sevilla Weetjes

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016