Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

De Mezquita in Cordoba, een groot juweel van de Andalusisch - Arabische kunst

De Mezquita van Cordoba, een moskee en kathedraal in éénIn het centrum van Cordoba staat een wel heel bijzonder gebouw. Een unieke combinatie van een moskee en een kathedraal...de Mezquita. Het is een groot juweel van de Andalusisch-Arabische kunst.

Abdar-Rahman I, de eerste Emir van Al-Andalus, begon in het jaar 785 met het bouwen van een deel van de huidige moskee op de fundamenten van een oude Romeinse tempel.

Omdat de bevolking groeide werd het gebouw nog verschillende keren uitgebreid. En toen de christenen de macht overnamen plaatste men in het midden een kathedraal. Zo kan het dat je op dit moment zowel de Moorse als de christelijke invloeden duidelijk kunt herkennen.

De Puerta del Perdón die in de veertiende eeuw in Mudejarstijl werd opgebouwd, geeft toegang tot de Patio de los Naranjos, een binnentuin die beplant is met sinaasappelbomen en palmen. In de fontein op de binnenplaats wasten de Arabieren zich volgens hun geloofsritueel voor ze het gebedshuis betraden.Via de Patio de los Naranjos krijg je toegang tot het prachtige interieur van de moskee Via deze tuin krijg je toegang tot het prachtige interieur van de moskee. Een grote ruimte met meer dan achthonderd zuilen, die gemaakt zijn uit rood en wit marmer.

Tijdens de bouw had Emir Abdar-Rahman I waarschijnlijk het creëren van een palmenbos voor ogen, want hij was het die de palm, die niet in Spanje voorkwam, invoerde in het land. Wanneer je door het zogenaamde bos wandelt kom je uit bij de kathedraal.

De imposante Mezquita staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast zondag, 16 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016