Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

De opkomst van de Iberische wolf

De opkomst van de Iberische wolf in SpanjeIn de jaren '60 was de Iberische wolf een in de ogen van de Spaanse bevolking schadelijk roofdier, dat in het hele land voorkwam. Omdat ze de kuddes met dieren van de boeren vaak uitkozen als voedsel, werd er fanatiek op gejaagd. Zelfs een stroper kreeg geld voor het leveren van een afgeschoten dier. Zo was het aantal wolven binnen de kortste keren bijna uitgestorven. In het begin van de jaren zeventig kwam hij alleen nog voor in het noordoosten van Spanje, en op een paar plekken in de Sierra Morena in de provincie Jaen.

De Iberische wolf zou zeker zijn verdwenen, als milieubeschermers niet zo hun best zouden hebben gedaan om de mensen op een andere manier naar het dier te laten kijken. Gelukkig is de wolf tegenwoordig een beschermde diersoort, die door de hulp van deze organisaties zijn leefgebied weer enigszins heeft kunnen uitbreiden.

Momenteel zouden er opnieuw zo’n vijfentwintighonderd exemplaren in Spanje leven. Vanuit het noordoosten van het land trekken de wolven steeds verder richting het zuiden. Behalve in de regio's Catalonië, Galicië, Cantabrië, Asturië en Castilla en León zijn er de laatste jaren ook exemplaren gesignaleerd in Andalusië en Extremadura.

De Iberische wolf onderscheidt zich van andere soorten wolven door zijn formaat en kleur.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016