Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

De route van de Amerikaanse schrijver Washington Irving

De route van de Amerikaanse schrijver Washington IrvingDe schrijver Washington Irving reisde in 1829 als ambassadeur van Spanje vanuit de stad Sevilla naar Granada nadat hij in de ban was geraakt van alle Spaans-Moorse rijkdommen die Andalusië bezit. Tijdens z'n tocht van 250 kilometer werd de Amerikaan verliefd op meer dan twintig steden en dorpen waar hij genoot van imposante paleizen, tempels en gebouwen met een prachtige islamitische architectuur.

Aangekomen in Granada nam hij z'n intrek in het verlaten Alhambra. Deze plek maakte zoveel indruk op hem, dat hij er later een boek over schreef. "Tales of the Alambra" werd  in 1832  gepubliceerd in Londen, en werd tevens zijn bekendste werk. Het bevat een serie verhalen over de Moren en de Spanjaarden, waarmee hij een romantisch beeld schetste van Al-Ándalus. Ook zijn traject van Sevilla naar Granada, “La Ruta de Washington Irving" wordt er uitvoerig in beschreven.

In de Middeleeuwen was de route een belangrijke handelsweg tussen het Nasrid Koninkrijk van Granada en het christelijke grondgebied. De christenen bezaten landbouwproducten en vee en wisselde deze uit voor specerijen, kleurstoffen of zijden stoffen. De verbinding loopt grotendeels langs de A-92 en is gemakkelijk te volgen via speciale bewegwijzering. Af en toe wordt er vanaf geweken om kleine dorpen met een interessant historische monument te bezoeken.

Je wandelt langs archeologische opgravingen en historische monumenten, door authentieke dorpen en bekende steden die al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht uitoefenen op reizigers, schrijvers en kunstenaars. Maar geniet daarnaast ook van alle schitterende landschappen die op deze historische route aan je voorbij trekken.

De dorpen en steden op de route: Sevilla, Alcalá de Guadaira, Carmona, Marchena, Ecija, Osuna, Estepa, La Roda de Andalucía. Fuente de Piedra, Humilladero, Mollina, Antequera, Archidona, Loja, Huétor-Tajar, Moraleda de Zafayona, Alhama de Granada, Montefrío, Íllora, Fuente Vaqueros, Chauchina, Santa Fe en Granada.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016