Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Een Russisch Orthodoxe kerk in Altea

Een Russisch-Orthodoxe kerk in AlteaKennen jullie dit bouwwerk aan de Carretera N332 tussen Altea en Calpe? Je kan het eigenlijk bijna niet missen, want met de vijf glimmende met bladgoud vergulde koepels trekt het direct ieders aandacht.

Het kerkje is gewijd aan de Aartsengel Michaël, en was de eerste Russisch Orthodoxe kerk in Spanje. Het is een exacte replica van een karakteristieke kerk uit de zeventiende eeuw, zoals ze in het noorden van Rusland veel gebouwd werden.

Het project werd gefinancierd door Vera en Mikhail Bosco. Een moeder en haar zoon die samen naar Altea kwamen, en er een plek misten om hun geloof te kunnen belijden.

Het hout waarmee de Russische ambachtslieden de kerk bouwden werd meegenomen uit de bossen van het Oeralgebergte. Feitelijk is bijna alles wat je er ziet Russisch. Het glas in lood, de mozaïeken en de vele fresco's en ornamenten binnenin de kerk. Ook de schilderingen in de koepel zijn prachtig. Het enige Spaanse wat je er aantreft zijn de vijf klokken die gemaakt werden in Valladolid.

De kerk werd ingehuldigd in 2007, en trekt sindsdien Russische gelovigen vanuit heel Spanje. Zelfs uit de regio Castellón komt men naar Altea om een dienst bij te wonen. Er wordt geschat dat er in de regio Valencia ongeveer 20.000 inwoners zijn met deze religie.

Naast de kerk is een kleine winkel waar je miniatuur Russisch Orthodoxe fresco's en prentjes kunt kopen.

Ik zou je zeker aanbevelen, wanneer je in de buurt bent, eens te stoppen en de kerk van binnen te bekijken. Het is de moeite waard, en ook wel erg speciaal.

Reacties

  • admin
    admin woensdag, 14 oktober 2015

    Interessant en lezenswaardig artikel over de russische kerk. Dank daarvoor.
    Kan ik mij abonneren op uw nieuwsbrief?? Dit bericht ontvangen van een vriendin.
    Met vr. groet Ger Schotte.

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016