Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Een Spaanse cocktail voor een zwoele zomeravond

Zurracapote een heerlijke Spaanse zomercocktailIn Spanje kent men enorm veel zomerse cocktails en drankjes. Afgelopen vrijdag waren we uitgenodigd voor een tapasavond en ontdekten we de Zurracapote. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar deze cocktail lijkt verdacht veel op sangria. Hij bevat ook rode wijn en fruit, alleen kan dit drankje zowel warm als koud worden gedronken. Dus zelfs in de winter kun je ervan genieten.

Dit typische brouwsel komt oorspronkelijk uit La Rioja, Navarra en Baskenland. Je ziet het daar vaak terug tijdens de patroonsfeesten in de dorpen en steden. En zoals zoveel Spaanse drankjes heeft iedereen natuurlijk ook weer een eigen lokale versie. Gemengd met ijs smaakt hij in ieder geval heerlijk als een zomerse cocktail. Maar drink hem met mate en eet er wat tapas bij, want door de omzetting van alle suikers in alcohol is het pittiger dan je denkt. Het is een heerlijk drankje voor een zwoele zomeravond. Proost ¡Salud!Een gezellige tapasavond met vrienden

Het bereiden van een Zurracapote is heel eenvoudig. Kook twee kaneelstokjes enkele minuten in wat water zodat de smaak “loskomt”. Los daarna vier eetlepels suiker op in het kaneelwater. Hoe minder water je gebruikt hoe sterker je drankje zal zijn. Giet er twee liter rode wijn bij. Daarin gaan twee in stukjes gesneden onbespoten sinaasappelen en twee onbespoten citroenen. Je dekt de schaal af met een doek en zet hem vervolgens apart op kamertemperatuur. Laat de smaken in twee dagen goed mengen. Roer het brouwsel af en toe om met een houten lepel.

Serveer het drankje koud, en doe er nog wat ijsklontjes bij. Je kunt er een persoonlijk tintje aangeven door er bijvoorbeeld een paar glaasjes sterke koffie, een glaasje moscatel, een paar takjes tijm of een blikje perziken aan toe te voegen. Voeg er vruchtensap of citroenlimonade aan toe wanneer je de cocktail te sterk vindt.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016