Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Een van de mooiste dorpen aan de Galicische kust

Combarro, een van de mooiste dorpen aan de Galicische kustGalicië is geweldig mooi. Het is er overal groen en vaak nog ongerept. En door de authentieke bouwstijl, de taal en de gebruiken lijkt het eigenlijk net of je in Ierland bent beland. De Kelten waren immers de eerste bewoners van het gebied.

Een goed voorbeeld van dit alles is Combarro in de provincie Pontevedra. Het kleine vissersplaatsje wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen aan de Galicische kust.

Heel bijzonder aan het op de granieten rotsen gebouwde dorp is het grote aantal typische graanschuren of hórreos, die op hoge palen aan de waterkant staan. Ze werden vroeger vooral gebruikt als droogruimtes voor vissoorten als sardines en ansjovis, maar ook voor mais, aardappelen en ham. Oorspronkelijk waren de muren van gevlochten riet. Maar omdat deze niet echt bestendig bleken tegen het vochtige weer, werd op een gegeven moment besloten de bouwmaterialen te veranderen.

Nog een bezienswaardigheid die je veel tegenkomt in de smalle straten en op de pleintjes zijn de cruceiros. Deze religieuze kruizen die gehouwen zijn uit graniet, zouden de bevolking beschermen tegen het kwaad. Sommige hebben een religieuze afbeelding, en andere hebben aan de voet van het kruis ook nog een klein altaar.

Een deel van de oude huizen zijn door de opkomst van het toerisme omgetoverd tot bar of restaurant. Je kunt er heerlijke visschotels eten, waarvan de ingrediënten zo vanuit de zee op je bord terechtkomen. Het plaatsje is in 1972 tot historisch monument verklaard.

Buiten de stad kan je lekker wandelen op de route "de los Molinos de Sanxenxo". Dit voetpad brengt je langs de rivier, en door het dorp Freiria, waar een grote groep traditionele watermolens te vinden is.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016