Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

El Albaicin, een bijzondere Moorse wijk in de historische stad Granada

De Wijk Albaicin, een bijzondere locatie in de stad GranadaGranada kennen we natuurlijk allemaal van het wereldberoemde Alhambra. Maar dit is niet de enige bijzondere locatie in de stad. Ook de oude wijk op de heuvel tegenover het complex is een van de plekken die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek.

Het van oorsprong Moorse Albaicin is de oudste nederzetting van de stad en bestaat uit een doolhof van kronkelende smalle straten, witgekalkte huizen en kleine pleinen. De villa's die je er ziet werden gebouwd naar Islamitische richtlijnen. Ze behoorden een binnentuin te hebben, zodat de pracht en rijkdom voor de buitenwereld niet te zien zouden zijn.

Over het ontstaan van de naam Albaicin wordt veel gespeculeerd. Sommigen hebben het over het "district van de valkenier" omdat dit een beroep was dat vroeger veel beoefend werd. Anderen zeggen dat het verwijst naar de naam van de oorspronkelijke bewoners die in de dertiende eeuw vanuit Baeza naar Granada vluchtten. Maar de meest voor de hand liggende uitleg is wel dat het "wijk op de heuvel" betekend. Na de Christelijke verovering in 1492 was de wijk ook nog een tijd de Joodse wijk van Granada.Voor het mooiste uitzicht op het Alhambra ga je naar el Mirador San Nicolás

Voor de mooiste vergezichten over de stad, het Alhambra en de Sierra Nevada klim je het best even naar de Mirador San Nicolás. Vanwege het uitzicht is het er altijd druk, maar je kunt er echt prachtige foto's maken. Naast het plein zijn er leuke terrassen en restaurantjes waar je na je wandeling even gezellig neer kunt strijken voor een hapje en een drankje.

Daarna slenter je door een wirwar aan kleine straatjes naar beneden naar de Carrera del Darro, een straat die langs het water loopt. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder een oud Arabisch badhuis "El bañuelo", het Santa Catalinaklooster en de Santa Ana kerk die gebouwd is in mudéjarstijl.

Deze straat leidt je ook naar Sacromonte, de wijk waar vroeger de zigeuners in grotten in de hellingen woonden. Tegenwoordig worden er 's avonds voor de toeristen flamenco-uitvoeringen opgevoerd.

De wijk Albaicin werd in 1994 bijgeschreven op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016