Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

El Torcal de Antequera, een uniek gevormd landschap van "opeengestapelde" stenen

El Torcal de Antequera, een uniek landschap van “opeengestapelde” stenenEl Torcal de Antequera is een schitterend natuurgebied van bijna twaalfhonderd hectare groot, op zo'n veertien kilometer van het stadje Antequera. Het ligt dichtbij het dorp Villanueva de la Concepción, in de bergketen van de Sierra del Torcal. Het gebied bezit een van de mooiste en meest indrukwekkende kalkstenen landschappen in Europa.

Tot ongeveer honderd miljoen jaar geleden lag het nog verborgen onder de zee. Maar door de beweging van de aardkorst werd de zeebodem langzaamaan naar boven gedrukt. Daarna deed erosie in de vorm van regen, sneeuw en wind zijn werk, en vormde in de rotsen dit unieke en adembenemende landschap van "opeengestapelde" stenen.

Vanwege de dorre bodem en begrazing is er weinig vegetatie, en zien we er slechts afzonderlijke bomen en struiken. Maar in het voorjaar verandert de natuur in een landschap vol met kleurrijke bloemen van de wilde roos en prachtige orchideeën, waarvan er een aantal uitsluitend in dit park voorkomen.

Ook leven er meer dan honderd soorten dieren waaronder hagedissen, de das, de wezel, verschillende knaagdieren en berggeiten. Zelfs de vale gier, die een enorme spanwijdte heeft van bijna drie meter, laat zich graag zien terwijl hij rondcirkelt boven het park. El Torcal is een prachtig en interessant gebied voor wandelaars en liefhebbers van de natuur.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016