Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Eten bij locals tijdens ons bezoek aan Barcelona

Host Mar samen met Chris bezig met het opdienen van een van haar heerlijke gerechtenOnze citytrip naar Barcelona stond al even gepland, want we wilden de schitterende stad nu zelf wel eens verkennen. En om tussen de bedrijven door ook nog een beetje te ontspannen zochten we een leuke bezigheid om te ondernemen. Het moest een aangelegenheid zijn waar we zelf enthousiast van werden, en die we later ook aan vrienden en familie zouden kunnen aanraden.

Na een eerdere fietstocht met privégids en een heerlijke wijnproeverij zochten we iets totaal anders. En wanneer ik naar zoiets opzoek ben, gaat mijn voorkeur altijd uit naar de lokale bevolking. Zij weten de ins en outs van een stad, en kunnen je de beste tips geven over wat je echt gezien of gedaan moet hebben. Precies op dat moment kwam ik in contact met Withlocals.com

Hun concept bestaat al een tijdje in Azië, waar ze locals de mogelijkheid geven om een unieke service aan te bieden aan inwonersGraham en Joost tijdens het "Wind Traveler's Feast" of bezoekers van een stad door middel van eten, of een andere sportieve of culturele activiteit.

Door eens gezellig aan te schuiven bij iemand in de buurt ontdek je zelfs je eigen stad op een heel andere manier. Je leert snel nieuwe mensen kennen en komt in contact met hun cultuur.

Ondertussen is het bedrijf ook actief in Nederland en Spanje. Dat vond ik een super idee, dus boekten we meteen een dinertje voor twee midden in de stad, en kozen ervoor te eten bij een jong koppel uit Colombia dat al meer dan vijf jaar in Barcelona woont.

Wij Nederlanders staan overal in de wereld bekend als stipt, dus belden we iets voor de afgesproken tijd aan de deur van het appartement van Mar en Chris, waar we super hartelijk werden ontvangen.

Na een uitgebreide kennismaking ontmoetten we nog twee andere gasten uit Canada. We namen gezamenlijk plaats op het dakterras, waar de gekoelde witte wijn en verschillende tapas al voor ons waren neergezet. Iedereen vertelde zijn verhaal, er werden vragen gesteld, en zo raakten we gezellig aan de praat.

Een koel glas witte wijn met huisgemaakte viskroketjes als tapasNatuurlijk kwam het onderwerp ook op kokkerellen, de passie van onze gastvrouw Mar. Ze was de voorafgaande dag druk geweest met het inkopen en voorbereiden van onze maaltijd.

Haar doel was ons een wereldreis te laten maken door middel van specifieke, bij een ander land behorende ingrediënten. Mijn dieet en de noten-allergie die een van de andere gasten bleek te hebben waren voor haar totaal geen probleem geweest, en met alles was daadwerkelijk rekening gehouden.

Terwijl zij alles uitlegde over de speciale gerechten, werd het overheerlijke drie gangen menu door haar partner Chris geserveerd. Nadien schonk hij onze glazen nog maar eens vol met een heerlijke rode streekwijn.

Ondertussen beantwoorde Mar onze vragen, en vertelde ze hoe we de gerechtjes ook makkelijk thuis zouden kunnen bereiden. Na een fantastische afsluiter met een tongstrelende chocolademousse die geprepareerd was met cocosmelk, rolden we uiteindelijk veel te laat van tafel. Maar wat hadden we heerlijk gegeten en een fantastische avond gehad.Quinoa met knapperige mediterrane groenten en gepaneerde scampi's

Je persoonlijke verhalen en tips delen terwijl je samen met andere gasten aan tafel zit. En ondertussen ook genieten van heerlijk eten en een goed glas wijn in eens een heel andere omgeving dan een plaatselijk restaurant. Wij kunnen het echt iedereen aanbevelen. Het is een super leuke ervaring, en voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

Heb je na het lezen van ons avontuur ook zin gekregen om bij een local aan te schuiven, dan geldt er op dit moment voor Spanje een leuke aanbieding. Want wanneer je nu een activiteit boekt in een van de Spaanse steden waar Withlocals gevestigd is reserveer je voor twee, en hoef je maar voor een persoon te betalen.

Volgens mij een perfecte kans om dit unieke concept te leren kennen. Gebruik code #Spain om je activiteit, tour of etentje te boeken. Veel plezier!

Getagged in: Barcelona Cultuur Weetjes

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016