Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Eten, drinken en dansen op de Feria de Abril in Sevilla

De Feria de Abril in SevillaNog een paar dagen en dan is het zover. Met één druk op de knop zullen duizenden lampjes ontstoken worden, die de hoofdingang en het terrein van de Feria de Abril in Sevilla voor bijna een week verlichten.

De allereerste jaarbeurs vond plaats in 1847, en was niet meer dan een landbouw- en veemarkt waar men zaken deed, en een kop koffie kon krijgen. De markt duurde zo'n dag of drie, maar groeide langzaam uit tot een feest van allure dat tegenwoordig bijna iedere liefhebber van Spanje kent.

Op het marktterrein worden tal van kleine casetas neergezet. Hierin nemen Seviliaanse families, verenigingen en bedrijven hun intrek. Vaak is het bezitten van zo'n tent een echt statussymbool waarin alleen vrienden, medewerkers of kennissen toegelaten worden. Maar er zijn gelukkig ook openbare casetas van bijvoorbeeld de gemeente, waar je wel gratis binnen kunt gaan. En dan kan het feest beginnen!

Onder het genot van allerlei heerlijke tapas en verfrissende drankjes wordt er flink gekletst. Daarnaast is het tijd voor muziek en het dansen van de sevilliana, de locale versie van de flamenco. De Feria is echt een fantastische plek om de typische  Andalusische sfeer op te snuiven.

Wanneer je plannen hebt om Sevilla tijdens deze dagen te bezoeken kleed je dan net als de lokale bevolking in stijl. Zorg ervoor dat je een mooie flamenco jurk en bijpassende accessoires, of een net pak in je koffer hebt. Zo hoor je er helemaal bij.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016