Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Heerlijk zoete dadels uit de stad Elche

Heerlijk zoete dadels uit ElcheDe stad Elche, die voorkomt op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, is de enige plaats in Europa waar de palm nog in grote aantallen groeit. De meest voorkomende soort is de dadelpalm. Deze voelt zich geweldig goed thuis in een droog klimaat zoals we dat hier in Spanje hebben. Ze werden ooit geplant door de Carthagers, en zijn ondertussen al zo'n dertig tot veertig meter hoog.

Tussen de bladeren hangen lichtbruin gekleurde vruchtenbundels die de dadels bevatten. Van oktober tot januari worden deze loodzware trossen geoogst door de palmereros. Deze speciaal opgeleide verzorgers van de palmen hebben geen hoogtevrees, en klauteren met specifieke werktuigen zo de boom in.

Na de oogst worden de dadels vers, gedroogd of als een lekkere likeur op de markt verkocht. De vrucht is heerlijk zoet en bevat veel ijzer, vezels, calcium en vitamine B.

Het is super gezond om hem zo uit het vuistje te eten. Maar het zou hier natuurlijk geen Spanje zijn, als je er ook niet enkele heerlijke tapas van kon bereiden. Gevuld met een verse amandel of walnoot, een stukje Manchego- of pittige geitenkaas. En dan een plakje flinterdun gesneden spek eromheen. Even aanbakken in de olie of in een schaaltje in de oven. En lekker dat dat is...mmmm, buon appetito!

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016