Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Het lenteverblijf van de Katholieke Koningen aan de rand van Madrid

Het lenteverblijf van de Katholieke Koningen aan de rand van MadridHet waren de Katholieke Koningen Ferdinand II van Aragon en Isabel I van Castilië die het unieke landschap aan de rand van Madrid ontdekten en het omtoverden tot een schitterend lenteverblijf. De plek is beroemd om z'n enorme paleis dat ingericht is in barokke stijl, en de omliggende tuinen.

Het voor- en najaar zijn de beste periodes om Aranjuez te bezoeken, en er te genieten van alle mooie kleuren in de natuur. Want in de zomer is het er vaak veel te warm.

Het gebied ligt vol prachtige tuinen met in vorm gesnoeide buxushagen, waarin waterlopen, beelden van de Romeinse keizers en koningen van Spanje en klaterende fonteinen uit de zestiende- en zeventiende eeuw met Apollo, Venus en Neptunus te vinden zijn. Naast een verscheidenheid aan eeuwenoude bomen uit Noord- en Zuid Amerika, waaronder het heerlijk schaduwrijk wandelen is, liggen er ook aanlegsteigers waar de koningen samen met hun gezelschap de boot namen om de rivier af te varen. Deze koninklijke boten worden bewaard in het Museos de Faluas Reales in Aranjuez.

Ferdinand II bouwde het paleis met Juan Bautista de Toledo en Juan de Herrera, dezelfde architecten die de abdij El Escorial ontwierpen. Het werd voltooid onder het bewind van Ferdinand VI. En later werden er door Charles III nog twee vleugels toegevoegd.

Het vruchtbare landschap aan de oever van de rivier de Taag is in 2001 bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016