Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Het meest bezochte bedevaartsoord van Catalonië

Monasterio de Montserrat, het meest bezochte bedevaartsoord van CataloniëEl Monastir de Montserrat is het belangrijkste en meest bezochte bedevaartsoord van Catalonië. Je vindt het op ongeveer een uurtje rijden van Barcelona. Het klooster is gebouwd op een rotsmassief, waarvan de hoogste top zo'n zeventienhonderd meter is.

Voor het jaar duizend vestigden zich hier al monniken in grotten en kluizenaarswoningen, en in de elfde eeuw werd er een klooster gesticht. Geleidelijk aan werd het een belangrijk centrum voor de verering van Maria.

Toen er dan ook nog een beeldje van een houten Madonna werd gevonden dat zou zijn gemaakt door Apostel Lucas, stroomden de pelgrims in grote aantallen toe. En dat is tegenwoordig nog steeds zo. Elke middag om één uur wordt in de basiliek de mis gezongen door het wereldberoemde jongenskoor van de muziekschool voor monniken, de Escolania.

Behalve het klooster, de Heilige Grot, en een museum met werken van onder andere Picasso, Dali en El Greco, is er een bibliotheek met het beroemde Llibre Vermell te bezichtigen. Dit boek dat door pelgrims is samengesteld, dateert uit het einde van de veertiende eeuw en bevat korte verhalen over het leven in Montserrat.

Verder zijn er prachtige wandelingen te maken met adembenemende vergezichten. Ook loopt een van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compestella over het massief.

Getagged in: Catalonië Cultuur

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016