Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Kastelenroute in de Vall de Vinalopó

Kastelenroute Vall de VinalopóIn het achterland van Alicante zorgt de combinatie van een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters, het hoge aantal zonuren én een vruchtbare grond al sinds de tijd van de Iberiërs voor de groei van talrijke wijnstokken. Dit resulteert in de productie van de beroemde zoete tafeldruiven en mooie fruitige wijnen van de Monastrelldruif. Maar de Vall de Vinalopó biedt meer. Terwijl je het gebied doorkruist ontdek je op je route langs de gelijknamige rivier, hoog boven het landschap, de zichtbare erfenis van de Arabische bezetting.

Tijdens de Reconquista vochten de Moren en Christenen in deze strategische vallei langs de grens van de koninkrijken Aragon en Castilla la Mancha. En ook voor de handelaren die vanaf de havens van Alicante, Villajoyosa en Denia de drukke Vía de Heráclea volgden was deze route een belangrijk middel van communicatie en handel op weg naar de steden van het Centraal Plateau. Ook vandaag de dag neemt deze weg nog altijd een noemenswaardige plaats in als traject van Alicante richting de stad Madrid. De kastelenroute is een historische en culturele route die je de mooiste forten van de provincie laat zien.

De route loopt via de stadjes *Banyeres de Mariola, *Biar, *Castalla, *Elda, *Sax, *Petrer, *Villena, *Novelda, *Elche, *Onil en *Santa Pola.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016