Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Laat je verrassen door de schoonheid van de stad Ronda

El Puente Nuevo, de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van RondaNa Granada en Sevilla is Ronda een van de meest bezochte plaatsen in de regio Andalusië. De witte stad op een steile rots hoog boven het dal van de Rio Guadalevin, werd opgericht in de negende eeuw voor Christus. Vanwege zijn spectaculaire, bijna onneembare ligging, was het een van de laatste Moorse vestingwerken, die in 1485 uiteindelijk toch door de Christenen werd veroverd.

Iedereen kent vast wel de Puente Nuevo, de beroemdste en meest gefotografeerde bezienswaardigheid van de stad. Dit meesterwerk over de honderd meter diepe kloof El Tajo, werd in iets meer dan veertig jaar gebouwd. Hij verbindt het historische centrum met z'n prachtige en veelzijdige architectuur, en het nieuwere stadsdeel waar winkels, restaurants en gezellige tapasbars te vinden zijn.

De Moorse invloeden van de vroegere bewoners zijn nog overal terug te zien. Je kunt heerlijk ronddwalen door de smalle straten en over pleinen, en komt altijd tijd tekort. Er zijn legio gebouwen met een grote architectonische- en culturele waarde te ontdekken.

Bezoek bijvoorbeeld de best bewaarde Arabische baden van Spanje die dateren uit de dertiende eeuw, of het gemeentelijk museum dat is ondergebracht in het Palacio de Mondragón. Naast de rijke geschiedenis over Ronda, herbergt dit enkele mooie patio's en een tuin waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht over het omliggende landschap. Ook het modernistische Paleis Casa de San Juan Bosco heeft een binnenplaats die rijkelijk versierd is met Moorse tegels.

Behalve deze monumenten zijn er verschillende musea die je vertellen over de geschiedenis van de streek, de struikrovers, de heerlijke wijn of de bouw van de Puente Nuevo, het symbool van de stad. En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan...er is nog zoveel meer. Misschien een goed idee om Ronda zelf eens te komen verkennen, en je te laten verrassen door de schoonheid van de stad!!

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016