Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Palacio del Marqués de Dos Aguas in Valencia

Keramiek museum ValenciaSinds 1947 is in het Palacio del Marqués de Dos Aguas in Valencia het Nationaal keramiekmuseum gevestigd. Het oudste gedeelte van dit gebouw stamt uit de vijftiende eeuw.

Het paleis werd in 1740 gerenoveerd in de Rococo stijl, en uit die tijd is ook de indrukwekkende ingang afkomstig, die prachtig versierd is met albasten beeldhouwwerken.

Het museum leidt je via verschillende zalen langs mooie collecties Grieks- en Romeins aardewerk, zoals het vroeger te zien zou zijn geweest bij de adellijke families thuis. Ook zijn er Japans- en Chinees porselein en moderne creaties te zien. Bijzonder zijn de betegelde keuken in Valenciaanse stijl uit de negentiende eeuw, en enkele rijtuigen uit de Middeleeuwen.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast zondag, 09 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016