Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Tijdens de Moorse overheersing was Archidona de hoofdstad van de provincie Malaga

Archidona was tijdens de Moorse overheersing de hoofdstad van de provincie MalagaArchidona, is een mooie stad. Tijdens de Moorse overheersing was het de hoofdstad van de provincie Málaga. Washington Irving beschreef de plaats en haar Moorse erfgoed in zijn beroemde boek Tales of the Alhambra.

Het historische centrum herbergt volgens velen een van de meest interessante monumenten van de provincie. 

De Plaza Ochavada werd ontworpen en gebouwd in het jaar 1786 door Antonio González Sevillano en Francisco Astorga Frías. Het achthoekige plein is misschien wel het mooiste voorbeeld van een achttiende-eeuws barok plein in Andalusië. Vanuit alle hoeken van de stad is het te bereiken. Vandaar dat het eigenlijk de ontmoetingsplek is waar doorgaans de meeste traditionele fiestas van Archidona worden gehouden.

Ook de Ermita de Nuestra Señora de Gracia is een bezoekje waard. Hoog op een heuvel biedt de kapel die het beeld van de patroonheilige van Archidona herbergt, een weids uitzicht over de stad en z'n omgeving. Het kerkje was oorspronkelijk een Moorse moskee, en na de Christelijke verovering werd de ruimte aangepast door de Katholieke Koningen. Een klein deel dateert nog uit de veertiende eeuw, maar het meeste werd gerenoveerd en uitgebreid in de zeventiende en achttiende eeuw. Vijftien augustus is dé dag dat mensen vanuit alle kleine dorpen in de provincie naar Archidona komen, om de kruisweg naar de kapel aan te vangen, en er hun beschermende Maagd te vereren.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016