Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Vias Verdes, oude Spaanse spoorwegen omgebouwd tot mooie wandel- en fietspaden

Vias Verdes, wandelen en fietsen over oude Spaanse spoorwegen  Sinds de jaren '60 van de vorige eeuw waren er in Spanje duizenden kilometers spoorlijn in de vergetelheid geraakt. Sommige werden nooit helemaal afgemaakt en andere bleken door het sluiten van fabrieken en mijnen inmiddels totaal overbodig. Er moesten immers geen goederen meer vervoerd worden. Gelukkig kwam er iemand op het briljante idee een deel van deze verbindingen om te bouwen tot autovrije wandel- en fietspaden.

Ondertussen zijn er al zo'n tweeduizend kilometers Vias Verdes door heel Spanje. Het zijn over het algemeen goed begaanbare, geasfalteerde vlakke paden die je van station naar station leiden, en die deels bewegwijzerd zijn. Een aantal van deze stationsgebouwen zijn omgetoverd tot bezoekerscentra of musea, andere tot bars of restaurants. Maar het is natuurlijk net zo leuk om zelf je lunchpakket mee te nemen, en te picknicken op een plek waar je ook nog eens een mooi uitzicht hebt.

De routes liggen vaak middenin prachtige stukken natuur waar je normaal met de auto nooit zou kunnen komen. Je passeert authentieke dorpen en prachtige monumenten zodat je onderweg ook nog wat cultuur kunt opsnuiven. Ze zijn echt een fantastische manier om het authentieke binnenland van Spanje te ontdekken, en bijna een must voor de wandel- en fietsliefhebber!! Een groot deel is zelfs geschikt voor rolstoelgebruikers.

Getagged in: Fietsen Natuur Wandelroutes

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016