Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Wandelen in natuurpark de Redes in Asturië

Natuurpark de Redes in AsturiëMiddenin het natuurpark de Redes loopt La Ruta del Alba, een van de meest bewandelde trajecten van Asturië. Het wandelpad dat genoemd is naar de rivier die er stroomt, is gemakkelijk toegankelijk en loopt door een schitterend stuk natuur.

Eeuwenlang werd het gebruikt door herders die met hun geiten en schapen via dit pad naar de vallei de Aller trokken, en naderhand werd er ijzer gewonnen uit de mijnen die hier aanwezig waren.

Het is een route die normaal gesproken een uur of vijf in beslag neemt, afhankelijk van een eventuele rustpauze of een gezellige picknick onderweg.

Je begint de wandeling vanaf de parkeerplaats van het authentieke dorp Soto Agues, waar zich nog veel horreos, de voor Asturië zo typische graanschuren bevinden. Op het begin van de route passeer je een fontein waar je je bidon kunt vullen met helder bronwater en enkele borden met de nodige informatie. Het licht stijgende, geplaveide pad brengt je door prachtige landschappen van bossen met beuk, eik, hazelaar en hulst, en langs verschillende watervallen. De laatste kilometers zijn onverhard met op sommige plaatsen een rotsachtige bodem, maar het blijft te allen tijde goed begaanbaar. De wandeling eindigt bij het Cruz de los Ríos. Hier is een picknickplaats en een rustplaats voor de herders, waar je in alle rust kunt genieten van de omliggende natuur. Daarna neem je dezelfde weg terug naar Soto Agues.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast vrijdag, 14 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016