Elke dag Spanje

Een blog van Hasta Pronto met leuke en interessante weetjes over het schitterende binnenland van Spanje. Zo proef je elke dag de unieke Spaanse cultuur, en beleef je het authentieke Spanje.

Klik hierboven op ´abonneer op blog updates´ en je hoeft geen dag van je geliefde Spanje te missen. Het nieuwe artikel verschijnt dan automatisch in je inbox. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie na het lezen van een artikel een reactie achterlaten. Gracias y ¡Hasta Pronto!

Zoetigheden uit het klooster

Zoetigheden uit het klooster

Al tijdens de middeleeuwen werden er door de nonnen in de kloosters koekjes gemaakt op basis van traditionele Moorse recepten. Zij brachten namelijk de kunst van het bereiden van zoetigheden naar Spanje.

Daarbij speelde ook het maken van drank een grote rol. Want in die tijd gebruikte men geklopt eiwit voor het helder maken van wijn. De eierdooiers had men niet nodig, dus werden ze cadeau gegeven aan de bewoners van de kloosters. Daar maakten de nonnen er op hun beurt allerlei heerlijke koekjes en gebakjes van.

De donateurs van de betreffende kloosterorde ontvingen al deze lekkernijen dan weer als geschenk voor hun gulle giften. Maar toen deze donaties steeds minder werden, moesten de nonnen op zoek naar een alternatief om zichzelf van alle levensbenodigdheden te kunnen voorzien. Ze besloten nog meer koekjes en snoepjes te bakken, en verkochten die aan de buitenwereld door een draaiend doorgeefluik. Zo bleven ze zelf verborgen voor de kopers.

Dat ook de nonnen tegenwoordig met de tijd meegaan blijkt uit de verschillende webshops die de delicatessen uit de kloosters verkopen. Eén van de meest bekende gebakjes zijn de versuikerde eidooiers "Yemas de Ávila" van het klooster van Santa Teresa de Jesús Avila. Wanneer je de kans krijgt moet je ze zeker eens proeven. Ze zijn trouwens ook nog eens een heel lekker en origineel souvenir uit Spanje.

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 10 december 2018
Hasta Pronto © 2011 - 2016