Tijdens je vakantie geniet je van de kookkunst van chefkok Davíd, en je leert veel over de schitterende natuur en cultuur van dit authentieke stukje Malaga, Andalusië

Ontdek, proef en geniet van alles wat het prachtige authentieke achterland van Malaga je te bieden heeft

Omdat koken én de Andalusische cultuur een groot deel uitmaken van de verzorging en persoonlijke aandacht voor de gasten op Cortijo Juan Salvador, hebben chefkok Davíd en zijn familie verschillende arrangementen samengesteld waarin ze jullie een geheel verzorgd verblijf in een van de schitterende vakantiehuizen aanbieden.

Tijdens je verblijf in het achterland van Malaga geniet je niet alleen van de overheerlijke en verfijnde kookkunst van Davíd, maar daarnaast krijg je ook de kans veel te leren over de prachtige natuur en cultuur van dit authentieke deel van Andalusië. 

 

 

 

Culinair arrangement, lang weekend of midweek 5 dagen/4 nachten

Dag 1
Je wordt opgehaald op het vliegveld van Málaga, en bij aankomst op Cortijo Juan Salvador word je hartelijk verwelkomd met een lekker drankje en wat tapas. Daarna krijg je een rondleiding rondom de Cortijo en in het huis waar je verblijft. Dan is het ondertussen tijd geworden om je te settelen en even bij te komen van de reis. Rondom acht uur wordt je aan tafel verwacht voor een heerlijk 3-gangenmenu. Hier maak je voor het eerst kennis met de voortreffelijke kookkunsten van Chef David, mede-eigenaar van Cortijo Juan Salvador. David is een man met passie voor zijn vak, die vol enthousiasme kan vertellen over alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Dag 2
Na een licht ontbijt vertrek je samen met de gastheren naar Málaga voor een culinaire wandeling. Natuurlijk mag een traditioneel ontbijt in een authentieke churrosbar hierbij niet ontbreken. Daarna vervolg je je weg naar de lokale vis- ,vlees- en groentenmarkt, waar jullie de ingrediënten kopen voor het maken van een traditionele Paella. David neemt je mee door kleine straatjes, en vertelt ondertussen over de Andalusische tradities en cultuur. Je komt onder andere langs het Picasso museum, het amfitheater, de Moorse nederzettingen en de kathedraal. Omdat je van al dat wandelen honger krijgt wordt er gestopt bij enkele bars, waar jullie naast een verfrissend drankje ook lekkere tapas nuttigen. Rond vier uur is het dan weeral tijd geworden voor de terugrit naar Cortijo Juan Salvador, waar je eerst de gelegenheid krijgt om even lekker te relaxen. Rond een uur of zeven wordt je dan in de keuken verwacht, want daar begint, voor degenen die het leuk vinden om mee te helpen met het bereiden van de paella, de workshop. Daarna gaan jullie gezamenlijk aan tafel om te genieten van deze typisch Spaanse maaltijd.

Dag 3 
Nadat je een lekker ontbijt hebt gegeten vertrek je rond negen uur naar Ronda. Dit is ook weer een route met ontzettend veel mooie natuur en prachtige vergezichten. Je bezoekt er twee lokale bodegas, Bodega Fiedrich Schatz, die ecologische wijnen produceert en Finca los Frutales. In deze laatste bodega gebruik je de lunch, die ter plekke wordt bereid door chef-kok David. Na deze lunch volgt er een culturele rondleiding door het schitterende stadje Ronda met zijn Puente Nuevo, een beroemde brug uit de 18e eeuw, die beide oevers naast de kloof El Tajo met elkaar verbindt, en die tot de wereldwonderen van Spanje behoort. Naar goed Andalusisch gebruik is er tijdens deze tour natuurlijk ook plaats voor de lokale gastronomie in de vorm van tapas en een drankje. Omstreeks negen uur rijd je samen met de gastheren weer terug naar de Cortijo.

Dag 4
Na de ochtendmaaltijd ga je naar de prachtige authentieke patio van de Cortijo om de houtoven op te stoken. Je bakt brood en bereidt er vlees in de oven. Bij goed weer wordt de lunch gebruikt op het overdekt terras op de patio. Later in de middag maken jullie gezamenlijk een natuurwandeling naar het hoogst nabij gelegen punt, waar je rondom kunt genieten van een schitterend uitzicht. Bij helder weer kan je zelfs de kust van Afrika en de besneeuwde pieken van de Sierra Nevada zien.
Op de terugweg stop je bij lokale bar Venta Cardena, waar je een aantal tapas eet. Natuurlijk ook dit keer vergezeld van een drankje.

Dag 5
Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. Of je gaat voor de terugreis of je vervolgt na een fantastisch mooie ervaring je reis in het mooie Andalusië.
Prijs €485 (per persoon exclusief drank)
Deze aanbieding geldt voor een minimum van 6 personen en maximaal 15 personen

Cortijo Juan Salvador arrangementen 1

 

Verwen arrangement, lang weekend of midweek, 5 dagen/4 nachten

Verwen arrangement...heerlijk niets doen...alleen maar genieten!!
Je kan kiezen uit een verblijf voor een lang weekend of een midweek.
Er zijn 4 overnachtingen inbegrepen; je overnacht in Casa La Higuera, bestaande uit een hal, de eet- zitkamer, 3 tweepersoons slaapkamers, 2 badkamers (waarvan 1 ensuite), een zonneterras met prachtig uitzicht, en een open keuken, waar je privékok David Palacios de maaltijden voor je zal bereiden.

Dag 1
Je wordt opgehaald van het vliegveld van Malaga, en naar Cortijo Juan Salvador gebracht. 
Na aankomst lunch
Na de lunch, heb je tijd om even bij te komen, en de Cortijo en de prachtige omgeving te verkennen.
’s avonds 3-gangenmenu

Dag 2
Ontbijt
Begeleide wandeling op het terrein van de Cortijo met uitleg over bomen, planten en kruiden
Lunch
’s avonds 6-gangenmenu

Dag 3
Om 9.00 uur vertrek voor een typisch Spaans ontbijt met churros in een van de meest bekende ontbijtgelegenheden van Malaga
Wandeling door Malaga
Lunch in typisch Andalusische tapasbar
’s avonds 3-gangenmenu

Dag 4
Ontbijt
Bezoek aan nabijgelegen bodega, inclusief lunch in de vorm van hapjes
Vroege namiddag: relaxmassage
’s avonds 4-gangenmenu 

Dag 5
Volledig ontspannen, en een geweldige ervaring rijker wordt je na het ontbijt teruggebracht naar het vliegveld van Malaga.

Het programma kan eventueel worden aangepast.
De menu’s worden zoveel mogelijk bereid met verse producten uit de ecologische tuin van de Cortijo of van de ecologische markt.
Bij de menu’s wordt bij iedere gang één glas huiswijn geserveerd, tegen meerprijs zijn meer exclusieve wijnen verkrijgbaar uit de eigen bodega van Cortijo San Juan.

Prijs.
€595 p.p bij 4 personen
€550 p.p bij 6 personen
Meer personen eventueel ook mogelijk

Cortijo Juan Salvador arrangementen 2

 

Tijdens hun verblijf op Cortijo Juan Salvador kunnen de gasten altijd gebruik maken van de aangeboden diensten, of ze nu alleen zijn of met een hele groep. Om jullie de mogelijkheden te laten zien hebben de gastheren een paar voorbeeld-pakketten gemaakt. Met deze services ben je verzekerd van een goed gepland kort verblijf van 4 dagen en 3 nachten, en kan je je bij aankomst direct helemaal ontspannen. 

Relax vanaf de eerste minuut
Het "Instant Unwind"-pakket, heeft, zoals de naam al doet vermoeden, tot doel je aankomst op de Cortijo zo makkelijk mogelijk te maken, zodat je je als gast direct gezellig kan vestigen, omdat het voorwerk al is gedaan. De boodschappen staan klaar, David verzorgt een heerlijke gastronomische welkomstmaaltijd, en daarna word je ook nog eens verwend met een heerlijke massage. € 225 p.p.

Genieten van de Spaanse keuken
Het "Cocina Nueva"-pakket, verzorgt een culinaire uitstap naar Cortijo Juan Salvador, waar je samen met je eigen chef-kok David Palacios de Spaanse traditionele gerechten en de hedendaagse methoden ontdekt waarmee de Spaanse restaurants nu aan de top staan van de haute-cuisine. Dit pakket omvat drie, 4 tot 6 gangen-maaltijden.
€ 295 p.p. 

Eet goed...voel je goed!
Ook met het ontspannende "Spa"-pakket combineert chef-kok David's gastronomie met heerlijke spa-behandelingen, zoals een aromatherapie massage en een geleid bezoek aan de Arabische baden in Malaga. Beide pakketten zijn inclusief een heerlijke tapas en wijndegustatie bij aankomst, en er kan worden gekozen voor een lang weekend verblijf of een midweek. David en zijn familie verzorgen alles, je hoeft zelf alleen maar te genieten!! Alle vervoer en maaltijden, inclusief ontbijt en lunch zijn inbegrepen. €495 p.p.

Alle prijzen van deze pakketten zijn inclusief de huur van de woning, en gebaseerd op een groep van vier mensen. Maar ieder pakket kan afgestemd worden, vanaf een romantisch weekendje voor twee tot een familiereünie tot maximaal 14 personen.
Meer informatie over de pakketten via onze contactpagina.

Hasta Pronto © 2011 - 2016