Bodegas Mendoza

Bodegas Mendoza werd opgericht in 1989 als familiebedrijf, maar het project begon al in 1970 toen Enrique als wijnliefhebber begon te investeren in wijngaarden. Later werden in Alfaz del Pi de eerste tweeduizend planten geplant, die uitsluitend werden gebruikt voor consumptie door de familie. In zo´n vijfentwintig jaar tijd is deze kleine wijngaard uitgegroeid tot een bodega met veertienhonderd vaten van het beste hout uit Frankrijk en Amerika. De wijn rijpt hier onder de beste omstandigheden en wordt er ook gebotteld. De tweede bodega bevindt zich in Villena in "Finca El Chaconero". Deze bodega bezit de beste technologie en faciliteiten om de druiven van ruim tweehonderdvijftigduizend planten van verschillende soorten te fermenteren.


Zijn bewustzijn voor de natuur bracht hem druiven die geteeld worden zonder insecticidenen, en die alleen gevoed worden met compost uit eigen stallen en een preciese hoeveelheid water.Volgens Enrique is het geheim van kwaliteit: de juiste wijngaard, de beste druif, de juiste teelttechnieken en het verzorgen van de watervoorraden én het land. Dit zijn de sleutels tot het produceren van de beste wijn! De wijnmakerij wordt gerund door Enrique en zijn zonen Pepe en Julian. De wijnen van Enrique Mendoza hebben een plaats verworven op nationale- en internationale markten. Hun mooiste wijn is de Enrique Mendoza Reserva Santa Rosa.

Wilt u de bodega in Alfaz del Pi bezoeken? Dat kan als u vooraf een afspraak maakt. Dinsdag tot en met vrijdag zijn er om 10:00, 12:00 en 16:00 uur rondleidingen, en op zaterdag om 10:00 en 12:00 uur. De rondleiding, die gegeven wordt in het Spaans of Engels, duurt 1½ uur, en is inclusief een proeverij van wijnen van de laatste oogst, en een tapa. De prijs is €20 per persoon, minimaal 2 personen. Er is mogelijkheid tot het kopen van een of meerdere van deze prachtige kwaliteitswijnen.

Partida El Romeral, Alfaz del Pi (Alicante) Tel. +34 965 888 639
Website: Bodegas Mendoza

Onze dichtstbijzijnde vakantiehuizen zijn: Ravalet 21, Cases Noves en hotel La Serena

Hasta Pronto © 2011 - 2016