Villa Pico, Bed and Breakfast in Sella vlakbij de mooiste stranden van de Costa Blanca, Alicante, Valencia

Authentieke Bed and Breakfast in Sella vlakbij de mooiste stranden van de Costa Blanca

In het bergdorpje Sella zijn we al verschillende keren geweest. Tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten, voor een dorstlesser na een prachtige wandeling in de omgeving, of soms alleen maar om te genieten van een lekkere streekmaaltijd in een van de typische plaatselijke restaurants. Maar naar aanleiding van de enthousiaste persoonlijke ervaringen van veel gasten, komen we deze keer om een heel andere reden. We zullen kennismaken met Benny en Harco, trotse eigenaren van een authentieke Bed and Breakfast en vakantiehuis, in een van de smalle straatjes van het dorp. Sella bevindt zich vlakbij de mooiste stranden van de Costa Blanca.

 

 

 


We besluiten de auto op de parking net buiten het dorpje te zetten, omdat je in de smalle straatjes bijna niet kunt parkeren, en op het gemak richting de authentieke Bed and Breakfast te wandelen. Het is siësta tijd in Spanje dus is het erg stil op straat. Vanuit sommige huizen komen heerlijke geuren van vers gekookte Spaanse maaltijden. Wanneer we aanbellen bij de authentieke Bed and Breakfast Villa Pico duurt het niet lang voor de deur open gaat. We worden vrolijk verwelkomt door Harco en Benny, en na een korte kennismaking besluiten ze om ons eerst rond te leiden in hun authentieke B&B. Zo kunnen we nadien onder het genot van een drankje nader kennismaken op het dakterras, waar je een schitterend uitzicht hebt op de omgeving. We beginnen met de ruime Royal room die aan de voorzijde van het huis ligt. Twee vorstelijke blauwe zetels, en een eenpersoonsbed sieren de ruimte waarin de televisie staat. Een paar treden hoger bevindt zich het tweepersoonsbed, met aan het hoofdeinde een mooi Moors tapijt. De bijbehorende grote badkamer met authentieke Spaanse wandtegeltjes ligt op een paar stappen, aan de ander kant van het halletje. In deze hal bevindt zich ook een keukentje voor de gasten die wat langer in de Bed and Breakfast verblijven en niet elke dag uit eten willen gaan. Alle kookgerei is aanwezig om een goede maaltijd te kunnen bereiden.

Villa Pico 3

Een verdieping hoger bevinden zich nog drie kamers. Twee hebben een badkamer en suite, de andere gasten moeten even het halletje oversteken om in hun privé badkamer te komen. Alle ruimtes bevinden zich aan de voorzijde van het huis, en hebben uitzicht op de bergen en het dorpje. Ze zijn eenvoudig ingericht, en zien er verzorgd en heel schoon uit. Het huis is veel groter dan we gedacht hadden, want we kunnen nog hoger! Elke keer verbaas ik me over de verscheidenheid aan tegeltjes die hier in huis zijn gebruikt. Ze zijn er in echt in alle motieven en kleuren; dé authentieke Spaanse uitstraling! Nu komen we in de ontbijtruimte die samen met het grote terras tot de gemeenschappelijke ruimtes van het huis behoren. Op frissere ochtenden in het najaar of de winter, wordt hier het ontbijtbuffet geserveerd. Voor Harco en Benny is dit hét moment van de dag voor een gezellig persoonlijke contact met hun gasten, en de tijd om hen eventueel te helpen met het inplannen van de dag. Ook 's avonds is het hier plezierig samenzitten met een kopje koffie of een glaasje wijn. Via een andere doorgang komen we op een terras met leuke mozaïektafeltjes en een zithoek. Alles is zo neergezet, dat iedereen wat privacy heeft. Vanaf hier hebben we werkelijk een adembenemend uitzicht. Overal waar je kijkt zijn bergterrassen vol met sinaasappel-, citroen-, olijf- en amandelbomen. We horen fluitende vogels, en ontdekken in de verte zelfs een stukje kust. 

Villa Pico 4

We hebben nog twee kamers te gaan. Via een paar intieme terrasjes komen we bij de Moorse kamer, met oosterse accenten zoals een leuke zithoek met veel kussens. De aansluitende badkamer ziet er perfect uit. Ook vanuit deze ruimte heb je weer het geweldige zicht. Via een klein tuintje lopen we langs het kleine zwembad, een heerlijke plek om in de warmste maanden even verkoeling te zoeken. Vanaf hier kunnen we nog een verdieping hoger klimmen naar de Torenkamer, een klein appartement met een inloopdouche, keukentje en eigen terras, dat eventueel geschikt is voor minder validen omdat het vanaf de straat toegankelijk is. Na al het traplopen hebben we wel dorst gekregen, dus nemen de gastheren ons mee voor een drankje op het grote terras, waar we plaats nemen in een van de gemakkelijke stoelen. Tijdens ons gezellige gesprek blijkt hoezeer Harco en Benny zich inzetten voor hun gasten. Ze doen werkelijk (bijna) alles om hen een zo ontspannen mogelijk, en geslaagd verblijf in hun authentieke Bed and Breakfast aan te bieden. Niets is hen te veel, iedereen krijgt hier een VIP behandeling. Omdat ze al jaren in Sella wonen kunnen ze de gasten enorm veel tips geven voor een leuk dagje uit.

Villa Pico 5 Heel belangrijk zijn de prachtige wandelingen die hier gemaakt kunnen worden. Harco laat me een goed gevulde map zien met wandeltochten in de wijde omgeving van de Bed and Breakfast. Er is voor iedereen wat wils, van eenvoudige wandelingen tot routes voor de goed geoefende wandelaar. Er zijn GRATIS wandelarrangementen van zes dagen, maar ook speciale wandelweken waarbij Benny en Harco, samen met een beperkt aantal personen schitterende routes lopen. Door de kleinschaligheid is dit ook weer zo'n unieke aanbieding waar het persoonlijke contact met de gast voorop staat. Eigenlijk is dit nog maar een kleine greep van hetgeen Benny en Harco aanbieden, maar dit moeten jullie zelf ervaren. Villa Pico staat voor een aangenaam verblijf bij vriendelijke gastheren, in een sfeervolle Bed and Breakfast waar de persoonlijke service én aandacht voor de gast op nummer een staan. Het is een absolute aanrader voor iedereen die van rust, natuur en het authentieke Spanje houdt. De Bed and Breakfast ligt in een prachtige omgeving, en je zit vanuit Sella in minder dan een half uurtje in Alicante of Villajoyosa aan het strand!!

Kenmerken Villa Pico

Reacties Villa Pico

Arrangementen Villa Pico

Villa Pico

Hasta Pronto © 2011 - 2016