Cortijo de Salia, gezellig landelijk familiehotel dichtbij het natuurpark Sierra Tejada, Málaga, Andalusie

Gezellig landelijk familiehotel in de Axarquia streek in het hart van Andalusië, provincie Málaga

Vanuit de stad Malaga rijden we het binnenland in, richting de Axarquia streek, op zoek naar het plaatsje Alcaucin. Want hier ligt in het natuurpark Sierra Tejada, en aan de rand van de Sierra del Alcázar het landelijke hotel Cortijo de Salia, waar we een afspraak hebben met eigenaar Alfonso. Samen met zijn vrouw kocht hij een oude boerderij, die ze renoveerden tot een gezellig, in het groen gelegen familiehotel, waar je weg bent van het lawaai en heerlijk van de rust kunt genieten.

Lees meer...

Hotel Utopía, verrassend hotel in jaren dertig stijl met klein theater, in het dorp Benalup-Casas Viejas, Cadiz, Andalusie

Verrassend en uniek hotel in jaren dertig stijl met klein theater aan de rand van een natuurpark, in de provincie Cadiz

Op weg naar het natuurpark de los Alcornocales, stoppen we in Benalup-Casas Viejas, een dorpje in de provincie Cadiz. Hier zullen we Miguel, eigenaar van een uniek, zeldzaam en eerlijk gezegd, heel verrassend hotel in jaren dertig stijl ontmoeten. Elk weekend reist het publiek uit alle windstreken naar zijn verrassende hotel Utopía om hier de artistieke sfeer in het kleine theater op te snuiven. Via de achteringang komen we bij de receptie. Hierna stappen we direct een heel andere wereld binnen...

Lees meer...

La Casa Grande, sfeervol hotel in de historische wijk van het witte stadje Arcos de la Frontera, Cadiz, Andalusie

Sfeervol hotel in de historische wijk van het authenthieke witte stadje Arcos de la Frontera

We parkeren de auto aan de voet van de historische wijk van Arcos de la Frontera en wandelen door de smalle steile straatjes naar het hoogste punt. Aan de rand van het plein bij de Iglesia de Santa Maria is er een groot balkon vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op het gebied rond het stadje. Na hier even te hebben rondgekeken gaan we op zoek naar het sfeervolle hotel Casa Grande. In de wirwar van straatjes passeren we een paar gezellige bars en winkeltjes tot we aan de grote poort van het hotel uitkomen. Wanneer we aanbellen staat Estefania direct aan de deur om ons binnen te laten.

Lees meer...

La Posada Morisca, rustiek ingericht hotel net buiten het pittoreske witte dorpje Frigiliana, Málaga, Andalusie

Rustiek ingericht hotel aan de rand van het pittoreske witte dorp Frigiliana

Het pittoreske witte dorpje Frigiliana in de provincie Malaga wordt wel het mooiste van Spanje genoemd. Dus nu we zó dichtbij zijn, en we toch nog wat tijd over hebben voor we het rustieke hotel zullen bezoeken, willen we dat uiteraard graag met onze eigen ogen zien. Het zonnetje schijnt heerlijk, en daardoor steken de witgekalkte huisjes mooi af tegen de felle blauwe lucht. Via steile, met keien geplaveide straatjes wandelen we door het dorpje heen.

Lees meer...

Los Castaños, klein hotel in een authentiek wit dorpje niet ver van het historische Ronda, Malaga, Andalusie

Kleinschalig hotel in een authentiek wit dorpje in een prachtig wandelgebied niet ver van het historische Ronda

Wanneer we vanuit het historische Ronda richting Cartajima rijden worden we aangenaam verrast door de schitterende natuur die aan ons voorbij trekt. Het landschap van de “Alto Genal” bestaat uit ruige grijze bergtoppen, en heuvels die begroeit zijn met kastanje-, olijf- en pijnbomen. Hier en daar ontdekken we in de verte een Moors wit dorpje dat als een vesting boven de begroeiing uitsteekt. Wat moet het heerlijk zijn om hier lange wandelingen te maken en te genieten van alles wat deze omgeving te bieden heeft.

Lees meer...

Posada la Plaza, gezellig familiehotel in een van de typische witte dorpen in de heuvels rond Malaga, Andalusie

Gezellig familiehotel in een van de typische witte bergdorpen in de heuvels rond Malaga

Wanneer we vanaf Malaga landinwaarts rijden om een gezellig familiehotel te bezoeken, ontdekken we het binnenland van Axarquía, een adembenemend mooi heuvellandschap vol met typische witte bergdorpen. Het gebied bestaat uit diepe valleien met terrassen die dateren uit de Moorse periode van Spanje. Op de vruchtbare grond worden avocado's, olijven, granen en amandelen verbouwd. Vanwege het subtropische klimaat van deze regio worden er ook tropische vruchten zoals mango's en kiwi's gekweekt.  

Lees meer...

Puerto El Peral, stijlvol landelijk hotel in de buurt van Antequera en het prachtige Natuurpark El Torcal in Andalusie

Stijlvol landelijk hotel in de buurt van het stadje Antequera en het prachtige natuurpark El Torcal

Vanuit de gezellige stad Antequera waar je tal van mooie bezienswaardigheden kunt bezoeken, rijden we richting het zuiden, naar El Torcal. Het natuurpark bestaat uit door water en wind uitgesleten kalksteenformaties die samen een indrukwekkend opeengestapeld landschap vormen. Helaas hebben we maar heel even tijd om hier rond te kijken want we worden verwacht bij Hetty en Alan in Almogía, dat van hieruit nog ongeveer een half uurtje rijden is. Zij zijn de trotse eigenaren van een stijlvol en luxe landelijk hotel dat uitzicht biedt op dit fascinerende stuk natuur.

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016