Almohalla 51, stijlvolle Bed and Breakfast in Archidona, nabij het historische stadje Antequera, Malaga, Andalusie

Stijlvolle Bed and Breakfast in het hart van Archidona, nabij het historische Antequera en het natuurpark El Torcal

In het hart van Archidona, een stadje op een steenworp afstand van het historische plaatsje Antequera en het natuurpark El Torcal, ligt achter een onopvallende gevel van een wit huis een stijlvol ingerichte Bed and Breakfast. Omdat we wat te vroeg zijn voor onze afspraak lopen we richting de Plaza Ochavada de Andalusia. Het diamantvormige barokke plein dat gebouwd werd in 1786 is nog mooier dan we ons hadden voorgesteld. Hier worden alle belangrijke festiviteiten van de stad gehouden. De groen gekleurde rolluiken en kolossale ronde toegangspoorten geven het plein een prachtige authentieke sfeer.

Lees meer...

Cortijo La Fe, landelijke Bed and Breakfast met zwembad bij Montefrio, Granada, Andalusie

Landelijke Bed and Breakfast met zwembad bij het prachtige dorpje Montefrio, provincie Granada

Bed and Breakfast Cortijo “La Fe” ligt net buiten het prachtige bergdorpje Montefrio op 900 meter hoogte midden in een schitterende vallei. Terwijl we over een onverharde weg richting de Cortijo rijden, genieten we van de mooie vergezichten. Hier en daar ontdekken we een authentieke witte boerderij, die afsteekt tegen de achtergrond van duizenden olijfbomen. De weg eindigt bij de landelijke Bed and Breakfast met zwembad, die uitkijkt over de groene heuvels. Wanneer we uitstappen komt eigenaresse Dominque al de voordeur uit gelopen.

Lees meer...

Cortijo La Haza, gezellige Bed and Breakfast vlakbij het authentieke witte dorp Iznajar, in de driehoek Malaga, Cordoba en Granada, Andalusie

Gezellige Bed and Breakfast vlakbij het authentieke witte dorp Iznajar, in de driehoek Malaga, Cordoba en Granada

Nadat we in het authentieke witte dorp Iznajar aan het gelijknamige meer hebben genoten van een lekker Spaans ontbijtje rijden we de bergen in. We gaan opzoek naar een 250-jaar oude cortijo die verstopt ligt tussen de olijfgaarden. Daar hebben we een afspraak met Bernadette en Patriek die de boerderij restaureerden en ombouwden tot een gezellige Bed and Breakfast met zes gastenkamers. Het verblijf is een goede uitvalsbasis om de steden Granada, Cordoba en Malaga te bezoeken.

Lees meer...

Los Malenos, sfeervolle Bed and Breakfast en bijzondere appartementen in het natuurpark Cabo de Gata, Agua Amarga, Almería, Andalusie

Sfeervolle Bed and Breakfast en appartementen in het natuurpark Cabo de Gata, provincie Almeria

We bevinden ons midden in het natuurpark Cabo de Gata met z'n ruige heuvellandschap, in de provincie Almería. Wanneer we de auto parkeren aan de overkant van de sfeervolle Bed and Breakfast en appartementen van Cortijo los Malenos zien we al hoe netjes alles onderhouden is. Een prachtige tuin met palmen, cactussen, vetplanten en veel grote bossen lavendel. Het is hier heerlijk rustig, dit moet een prima plek zijn om tijdens de vakantie helemaal tot rust te komen.

Lees meer...

La Flamenca Inn, bijzondere B&B in het authentiek dorp Cortelazor middenin het natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche, Huelva, Andalusie

Bijzondere Bed and Breakfast in een klein dorp midden in het natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche

Na een rit door het natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche dat gekenmerkt wordt door weilanden met uitgestrekte bossen van kurk- en steeneiken en hoge kastanjebomen, komen we aan in het authentieke Cortelazor. Hier zullen we een sfeervolle Bed and Breakfast, die ook in zijn geheel als vakantiehuis kan worden gehuurd, van de Spaanse Lola en haar man Peter bezoeken. De omgeving van het dorp is perfect geschikt voor natuurliefhebbers. Het totale gebied in de provincie Huelva heeft maar liefst zeshonderd kilometer aan wandelpaden, dus er zijn genoeg mogelijkheden om het schitterende landschap te verkennen.

Lees meer...

Pura Vida, verrassende Bed and Breakfast nabij Antequera, Malaga, Andalusie

Verrassende Bed and Breakfast in een klein dorp nabij het historische Antequera in het achterland van Malaga

Net als zoveel mensen doen, droomden ook de Vlaamse Kristof en Anke van een Spaans avontuur. Samen met hun dochter Mila waagden ze de stap en openden een verrassende Bed and Breakfast in het Andalusische La Parrilla. Het kleine dorp ligt in de buurt van het historische stadje Antequera, in het authentieke binnenland van de provincie Malaga. Bed and Breakfast Pura Vida ligt verstopt achter de gevel van een onopvallend dorpshuis. Maar eenmaal binnen blijkt het een ware oase met een adembenemend uitzicht op de omliggende heuvels waar duizenden olijfbomen groeien.

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016