Alodia, sfeervol dorpshotel in het pittoreske Alquezar, Huesca, Aragon

Sfeervol ingericht hotel in het pittoreske dorpje Alquézar

Voor we aankomen in Alquézar zijn we al heel wat keren gestopt om foto's te maken. Het pittoreske dorpje is gebouwd op een heuvel met rondom grillige rotsformaties van het ravijn van de Río Vero. Het is echt een fotogenieke plek. De huizen zijn gemaakt van hout, steen en leem, en gaan bijna helemaal op in het landschap. Omdat je met de auto het dorpje niet mag binnenrijden, parkeren we hem aan de rand. We wandelen op het gemak de oude dorpskern binnen om ons hotel te zoeken, en wanen ons in de smalle steile straatjes terug in de middeleeuwen.

Lees meer...

Barosse, klein landelijk hotel in een dorp aan de voet van de Spaanse Pyreneeën vlakbij het stadje Jaca, Barós, Huesca, Aragon

Klein landelijk hotel in een dorp aan de voet van de Spaanse Pyreneeën vlakbij het stadje Jaca.

Na een tijdje door een heuvelachtig landelijk gebied te hebben gereden komen we aan in Barós, een piepklein dorpje van zo'n tachtig inwoners aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in de provincie Huesca. Het ligt op een paar kilometer van het stadje Jaca, dat een kern bezit met een van de oudste kathedralen van Spanje. Net buiten het oude dorp is er een nieuwe wijk opgebouwd in authentieke stijl. In een van deze mooie huizen hebben Gustavo en Jossé hun Barosse, een luxe landelijk hotel, waar de gast ook kan genieten van een heerlijk diner tijdens de avonduren.

Lees meer...

El Acebo de Casa Muria, klein landelijk hotel in de Spaanse Pyreneeën van Aragon, Renanue-Bisaurri, Huesca

Kleinschalig, landelijk hotel in een prachtige groene omgeving in de Spaanse Pyreneeën van Aragon

Vanuit Castejón rijden we over een smalle weg richting Renanue-Bissauri, een gehuchtje waar een paar huizen staan, in de Spaanse Pyreneeën van Aragon. De natuur is hier overweldigend. Hoge bergen, bossen en prachtig groene dalen waardoor rivieren lopen gaan aan onze blikken voorbij. Af en toe duikt er een authentiek dorpje in het landschap op. In deze prachtige groene omgeving begonnen Jennifer en José, eigenaren van het kleine landelijke hotel “El Acebo de Casa Muria”, jaren geleden hun droomproject.

Lees meer...

Hosteria de Guara, landelijk familiehotel aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in het natuurpark Sierra de Guara, Bierge, Huesca, Aragon

Landelijk familiehotel in het natuurpark Sierra de Guara aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Na een rit over smalle landwegen, die ons vanaf het pittoreske dorp Alquézar door een mooi groen landschap langs authentieke plekjes leiden, komen we aan in Bierge, een dorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën en in het Natuurpark Sierra de Guara. We rijden nog een eindje door tot we het dorpje weer achter ons laten, en zien in het landschap het landelijke familiehotel Hosteria de Guara liggen. De voortuin staat boordevol geurende kruiden en rozen die in bloei staan. Ze ruiken heerlijk en kleuren prachtig bij de gevel.

Lees meer...

Hotel Cresol, modern ingericht stadshotel in het middeleeuwse Calaceite, Teruel, Aragon

Modern ingericht hotel in het middeleeuwse Calaceite  een stadje in de authentieke Matarraña streek

De Matarraña is een bergachtige streek in de provincie Teruel, die is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt. In het landschap, dat doorkruist wordt door onverharde paden en dat vol staat met amandel- olijf- en wijngaarden zie je nog steeds herders met hun vee door de heuvels dwalen...net zoals dat honderden jaren geleden al gebeurde. Ook zijn er veel middeleeuwse stadjes te bewonderen zoals bijvoorbeeld Calaceite, waar we op zoek zijn naar een klein, modern ingericht hotel.

Lees meer...

Mas de la Serra, luxe hotel middenin de ongerepte natuur van de Matarraña streek in Teruel, Fuentespalda, Aragon

Sfeervol en luxe hotel op een unieke locatie in de ongerepte natuur van de Matarraña streek in Teruel

Na een heerlijke zonnige lunch in het authentieke plaatsje Valderrobres dat tot het netwerk van de mooiste dorpjes van Spanje behoort, rijden we op het gemak richting Fuentespelda. Volgens borden langs de weg zijn er in dit deel van Teruel veel drogerijen waar de hammen op ambachtelijke wijze gedroogd worden, daar moeten we zeker nog eens van proeven! Maar eerst wacht onze ontmoeting met Jenny en Luis, een echtpaar dat een sfeervol en luxe hotel op een unieke locatie in de ongerepte natuur van de Matarraña streek beheert.

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016