El Acebo de Casa Muria, klein landelijk hotel in de Spaanse Pyreneeën van Aragon, Renanue-Bisaurri, Huesca

Kleinschalig, landelijk hotel in een prachtige groene omgeving in de Spaanse Pyreneeën van Aragon

Vanuit Castejón rijden we over een smalle weg richting Renanue-Bissauri, een gehuchtje waar een paar huizen staan, in de Spaanse Pyreneeën van Aragon. De natuur is hier overweldigend. Hoge bergen, bossen en prachtig groene dalen waardoor rivieren lopen gaan aan onze blikken voorbij. Af en toe duikt er een authentiek dorpje in het landschap op. In deze prachtige groene omgeving begonnen Jennifer en José, eigenaren van het kleine landelijke hotel “El Acebo de Casa Muria”, jaren geleden hun droomproject.

 

 

 

 

Ze kochten een ruïne van een boerderij uit de 18e eeuw, en bouwden deze gedurende vier jaar met veel liefde en geduld eigenhandig weer op. Het resultaat is werkelijk schitterend! Als we aanbellen doet José het hek voor ons open. Ondertussen komt ook Jennifer aangelopen om ons hartelijk te begroeten. Direct beginnen ze vol enthousiasme te vertellen over de Hotel Rural die zijn naam dankt aan de grote hulstboom “El Acebo”, die geplant werd door de familie Muria, en al meer dan tweehonderd jaar de ingang van het huis bewaakt.

El Acebo de Casa Muria 1

Hun grootste passies, natuur en bergsporten vinden we terug in de namen van de zes kamers in de Hotel Rural, die vernoemd zijn naar bergen die ze ooit beklommen hebben, of in de toekomst nog willen bedwingen. Beneden in de hal hangen er foto's van beroemde bergen uit verschillende landen, zoals de Kilimanjaro in Afrika en de Fujiyama in Japan. De kamers en suites die hierbij horen zijn in de stijl van het land ingericht. Prachtige luxe gekleurde stoffen, stijlvolle accessoires en meubels vullen de ruimtes. Hier en daar zien we op de muren een beschildering of tekst. Ook de badkamers zien er smaakvol uit. Als detail hangen er handdoeken met een prachtig eigen logo.
El Acebo de Casa Muria 2

Buiten de zes kamers bezit El Acebo de Casa Muria ook nog een suite die een eigen ingang heeft en bestaat uit drie verdiepingen. Deze ruimtes zijn gedecoreerd met meubels en stoffen die typisch zijn voor de Pyreneeën van Aragon. Op de bovenste etage ligt een schitterend ingerichte slaapkamer onder een plafond met houten balken. De kamer heeft kleine ramen die uitzicht geven op de groene omgeving. Een trap lager komen we in de badkamer met douche en een jacuzzi voor twee. De grote ruimte is zilvergrijs gekleurd en ziet er werkelijk prachtig uit! Op de begane grond is er een sfeervolle zitkamer met een kleine houtkachel. Jennifer merkt op, dat als de gasten het willen, ze hun ontbijt ook hier kunnen gebruiken. Vanuit de kamer loop je zo naar buiten de gezellige tuin in! Rond het huis heb je vrijwel altijd zon omdat de tuin op het zuiden ligt. We ontdekken, verspreidt over verschillende niveau's, overal leuke zitjes met eromheen sculpturen van hout, steen en metaal die speciaal voor dit huis gemaakt zijn door een bekend Spaans kunstenaar.

El Acebo de Casa Muria 3

Alle kunstwerken maken deel uit van de mythen van de streek. Elk hoekje heeft zo zijn eigen verhaal. De eigenaren hebben echt alles uit de kast gehaald om de gast te laten genieten van het buiten zijn. Als je hier zit en rond je kijkt zie je alleen maar groen, hoge bergpieken die in de winter bedekt zijn met sneeuw, en bossen. Langs de voorkant van het huis lopen we nog even terug naar binnen om in de benedenverdieping de gemeenschappelijke ruimte te bekijken. Bogen scheiden verschillende gezellige zithoeken van de eetruimte. Als gast kan je hier ontbijten, een goed boek lezen, of na een dag vol activiteiten in de buitenlucht genieten van een met zorg klaargemaakt diner bereid met lokale kwaliteitsproducten. Ook beschikt het hotel over een speciaal voor dit huis gemaakte serie mooie Somontano wijnen. Deze zijn alleen hier, of in de bodega te koop.

El Acebo de Casa Muria 4

José en Jennifer raken niet uitgepraat, en zijn terecht trots op hun verblijf. Hun warm welkom zorgt er voor dat je je thuisvoelt vanaf het moment dat je aankomt. Je vindt hier rust en voelt je één met de natuur. Wandelen, mountainbiken, canyoning, bergbeklimmen, parapente of paardrijden, er is zoveel te ondernemen! Dit is echt een perfecte plek om te genieten van het buitenleven met alle comfort en luxe van een schitterend vakantieverblijf.

Kenmerken El Acebo de Casa Muria

Hasta Pronto © 2011 - 2016