Hosteria de Guara, landelijk familiehotel aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in het natuurpark Sierra de Guara, Bierge, Huesca, Aragon

Landelijk familiehotel in het natuurpark Sierra de Guara aan de voet van de Spaanse Pyreneeën

Na een rit over smalle landwegen, die ons vanaf het pittoreske dorp Alquézar door een mooi groen landschap langs authentieke plekjes leiden, komen we aan in Bierge, een dorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën en in het Natuurpark Sierra de Guara. We rijden nog een eindje door tot we het dorpje weer achter ons laten, en zien in het landschap het landelijke familiehotel Hosteria de Guara liggen. De voortuin staat boordevol geurende kruiden en rozen die in bloei staan. Ze ruiken heerlijk en kleuren prachtig bij de gevel.

 

 
Terwijl we naar de voordeur wandelen, zien we groepjes mensen gezellig kletsen en genieten van een aperitiefje op het terras. Eenmaal binnen ontmoeten we Ana, een van de drie zussen die dit familiebedrijf runnen. Ze heeft het erg druk, maar neemt de tijd om ons tussen de bedrijven door rond te leiden. Allereerst neemt Ana ons mee naar de ruime, met zachte kleuren ingerichte eetzaal. Het meubilair is van donker hout. Op een van de wanden is een prachtige muurschildering aangebracht. Alles bij elkaar ademt het geheel een landelijke sfeer. Hier gebruikt de gast 's morgens zijn ontbijt, en is er gelegenheid 's avonds gezellig te dineren bij de open haard. De Hosteria biedt huisgemaakte gerechten bereid met verse producten, gecombineerd met een goed glas wijn uit de Somontana streek. Na het eten kan je plaatsnemen in de nabijgelegen leeskamer om nog even na te genieten van al het lekkers, en ondertussen in een boek of tijdschrift te bladeren.

Hosteria de Guara 1

Buiten, aan de achterzijde van de eetruimte, is eveneens een prachtig overdekt zomerterras waar je tijdens de warmste maanden van het jaar met uitzicht op het dorpje Bierge de maaltijd nuttigt. Het kerkje op de heuveltop is 's avonds prachtig verlicht. Een eindje verder in de tuin staat een oude amandelboomgaard. Ik stel me voor hoe in het voorjaar de bloesem wit en rose kleurt. Dat moet een lust voor het oog zijn! Vanaf het terras loop je via een trapje zo naar het zwembad. Het ligt prachtig in het groen en is omgeven door olijfbomen. Het uitzicht is adembenemend. Wat een geweldige plek om een verfrissende duik te nemen en te genieten van de zon!

Hosteria de Guara 2

Het sfeervolle verblijf heeft veertien kamers die een voor een vernoemd zijn naar wijnen uit de regio Somontano. Ze zijn bijna allemaal voorzien van een balkon met uitzicht op het stadje of de groene omgeving. Elf van deze zijn standaard- en drie zijn superieurkamers. De ruimtes zijn sfeervol, en in verschillende stijlen ingericht. De badkamers zien er vlekkeloos uit. Vooral de badkamers bij de superieurkamers zijn prachtig.

Hosteria de Guara 3

Ana vertelt ons over de ruimte die Hosteria de Guara speciaal voor groepen ingericht heeft. Deze is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een kleine zakelijke bijeenkomst of tentoonstelling. Omdat er in dit gebied veel te zien en ondernemen valt komen er vaak bedrijven logeren, die dan zogenaamde teambuildingdagen houden. De rotsformaties en rivieren in deze regio lenen zich voortreffelijk voor canyoning en het beklimmen van de rotswanden. Omdat dit toch enige ervaring verreist is het beter deze sporten te beoefenen met een professionele gids erbij. Verder zijn er ritten voor de mountainbike, in het dorpje Bierge is er een manege die wandelingen met hun paarden organiseert, en de Hosteria beschikt over veel informatie voor het maken van wandeltochten. Ook qua natuur heeft de streek wat te bieden. Op ongeveer een kwartiertje rijden bereik je het Parque Natural de la Sierra y Cañones de Guara. In dit gebied leven visarenden en andere roofvogels en bevinden zich prachtige rotspartijen, grotten, kloven en canyons.

Hosteria de Guara 4

Naast al deze enerverende activiteiten komt ook de liefhebber van lekker eten zeker aan zijn trekken. De vele olijf-en amandelbomen in het gebied zijn de basis van uitstekende olijfolie en zelfgemaakt gebak. Daarnaast zijn honing en worst kenmerkend voor Aragon. Er wordt ambachtelijke kaas gemaakt in de Sierra de Guara en de streek is ook bekend om de beroemde kruidige wijnen van Somontano. Voor deze wijnen is ook een route uitgezet: la Ruta del vino Somontano. Wil je meer informatie over de activiteiten die je kunt doen in de omgeving, aarzel dan niet om daarnaar te vragen. Rosa, Ana en Eva zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke tijd te laten beleven. Hun belangrijkste doel is dat de gast zich thuisvoelt in hun Hosteria de Guara. Een fantastische plek voor elk seizoen!!

Kenmerken Hosteria de Guara

Reacties Hosteria de Guara

Hasta Pronto © 2011 - 2016