Barosse, klein landelijk hotel in een dorp aan de voet van de Spaanse Pyreneeën vlakbij het stadje Jaca, Barós, Huesca, Aragon

Klein landelijk hotel in een dorp aan de voet van de Spaanse Pyreneeën vlakbij het stadje Jaca.

Na een tijdje door een heuvelachtig landelijk gebied te hebben gereden komen we aan in Barós, een piepklein dorpje van zo'n tachtig inwoners aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in de provincie Huesca. Het ligt op een paar kilometer van het stadje Jaca, dat een kern bezit met een van de oudste kathedralen van Spanje. Net buiten het oude dorp is er een nieuwe wijk opgebouwd in authentieke stijl. In een van deze mooie huizen hebben Gustavo en Jossé hun Barosse, een luxe landelijk hotel, waar de gast ook kan genieten van een heerlijk diner tijdens de avonduren.

 

 

 


Jossé heeft ons aan zien komen en opent de toegangspoort tot de tuin van hun met stijl ingerichte hotel. Na een hartelijk welkom lopen we het huis binnen. Op de muren in de hal zijn prachtige schilderingen aangebracht in zachte kleuren. Hier en daar staat een tafeltje met leuke accessoires. Het geeft je al meteen een huiselijk gevoel. Eerst bekijken we de benedenverdieping. Hier is de eetruimte. Een lange tafel zorgt ervoor dat iedereen gezellig bij elkaar kan zitten tijdens het uitgebreide ontbijtbuffet. Voor het diner wordt rekening gehouden met de wensen van de gast. Zo proberen Gustavo en Jossé voor iedereen een overheerlijke maaltijd te bereiden.

Barosse 1

In een hoekje ontdekken we een zogenaamde “honestybar” waar de gast zelf een drankje kan inschenken. Een kleurrijk bankje, wat losse stoelen bij het raam en de houtkachel zorgen voor een sfeervol geheel. Halfweg de hal opent Jossé een deur. Tot onze verbazing bevinden zich hier een jacuzzi en een sauna. In de relaxruimte is er tevens de mogelijkheid tot het ondergaan van een massage. Heerlijk om zo de spieren weer los te maken na een dagje stevig wandelen of fietsen in de prachtige omgeving, of gewoon om lekker ontspannen je bed in te stappen. De verschillende behandelingen met etherische oliën of bijvoorbeeld een chocoladetherapie worden uitgevoerd door een therapeut. Aan het eind van de gang komen we in de zitkamer die uitzicht geeft op de groene tuin. Op deze plek geniet je, weggedoken in de rode zithoek of in een van de fauteuils, van een goed boek en je favoriete muziek. Op de tafeltjes verlichten kaarsen de prachtige fleurige boeketten. Jossé zwiert de tuindeur open en neemt ons mee naar buiten. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de Pyreneeën.
Barosse 2 In de tuin bevindt zich de Ermita, een mooi appartement voor twee personen. Aan de wand hangt een enorme spiegel, en achter twee gordijnen staat een grote badkuip, compleet met kaarsen in de nissen in de muur. Dit is romantiek ten top! Buiten, in een ander afgeschermd hoekje in de achtertuin staat nóg een jacuzzi. Wat lijkt het me zalig om hier weg te dromen onder de sterrenhemel! Wanneer we weer terug binnen zijn laat Jossé ons met trots de rest van de kamers zien. Het zijn er vijf. Allemaal zijn ze in verschillende stijlen ingericht. De één modern, met felle kleuren of met bloemen op de muren en ijzeren bedframes, de ander meer romantisch met zachte kleuren en houten meubels. Er is één junior suite “Iglesia” met een kleine woonkamer, en een zolderkamer die ingericht is als slaapruimte. De vertrekken zijn ruim en smaakvol ingericht. In de badkamers staan er voor de gasten heerlijk geurende natuurlijke badproducten klaar. Alles ziet er tip top uit.

Barosse 3

Na de rondleiding neemt gastheer Jossé ons nogmaals mee naar beneden naar de gezellige zitkamer. Terwijl hij een fris watertje uit de Pyreneeën voor ons inschenkt vertelt hij met veel enthousiasme over wat er allemaal te doen is in de omgeving. Om te beginnen ligt Barosse op nog geen dertig minuten van de mooie skigebieden. Dit maakt het ook een uitstekende plek voor een vakantie in de winter. Direct vanuit de voordeur van het hotel begint er een wandeling die je naar de Peña Oroel leidt. Eenmaal boven heb je op een hoogte van meer dan duizend meter spectaculaire uitzichten over de omgeving. Verder lopen er prachtige fiets- en wandelroutes door de bossen en langs kristalheldere rivieren in de uitlopers van de Pyreneeën.

Barosse 4 Het voorjaar is de perfecte tijd voor een bezoek aan het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. De natuur is er dan adembenemend mooi, want alles staat in bloei. Voor de mensen die meer van cultuur houden zijn er diverse Romeinse opgravingen in de buurt of is er de mogelijkheid om het stadje Jaca met zijn 11de eeuwse kathedraal, of het Monasterio San Juan de la Peña te bezoeken. Dit klooster was in de Middeleeuwen één van de belangrijkste kloosters van Aragón. In de bergen is er mogelijkheid tot raften, kanovaren en canyoning. Het is eigenlijk teveel om op te noemen, maar je hoeft je hier geen moment te vervelen. Jossé weet je door zijn enthousiasme altijd wel warm te maken voor een uitstap in de omgeving. Een echte gastheer op een prachtige plek!!!

Kenmerken Barosse

Hasta Pronto © 2011 - 2016