Casa del Infanzón, sfeervolle Bed and Breakfast in het middeleeuwse stadje Sos del Rey Catolico, Zaragoza, Aragon

Sfeervolle Bed and Breakfast in het hart van het middeleeuwse stadje Sos del Rey Católico

Het loopt al tegen schemer als we in de verte hoog op een heuvel Sos del Rey Católico zien liggen. Het prachtige ommuurde middeleeuwse stadje, dat op zo'n 120 kilometer van Zaragoza in de regio Aragon ligt, is de geboorteplaats van Fernando van Aragón. Het heeft een goed bewaard gebleven authentiek centrum met smalle, geplaveide en steile straatjes, waarin de Bed and Breakfast staat die we zullen bezoeken. In het plaatsje zijn er verschillende mooie historische gebouwen die je kunt bezichtigen.

Lees meer...

El Gaiter, rustieke Bed and Breakfast bij het natuurpark Maestrazgo, Teruel, Aragon

Rustieke Bed and Breakfast in Aguaviva, een dorp nabij het natuurpark Maestrazgo in de provincie Teruel

Het huis in Aguaviva waarin zich de Bed and Breakfast bevindt was vroeger een bodega waar wijn, afkomstig van de grond van het zuiden van Aragón, gemaakt werd. De eigenaar en ondernemer heette Fernanado Pastor Lamiel. Hij had de bijnaam El Gaiter, de naam die de rustieke Bed and Breakfast nu draagt als eerbetoon aan deze man uit vervlogen tijden. Het huis, dat helemaal vernieuwd is, stamt uit het begin van de vorige eeuw. Het dorp Aguaviva ligt aan de rand van het prachtige natuurpark Maestrazgo in de provincie Teruel.

Lees meer...

Xana Ana, stijlvolle Bed and Breakfast midden in het Culturele Park Albarracin, Terriente, Teruel, Aragon

Stijlvolle Bed and Breakfast in het authentieke dorpje Terriente midden in het Culturele Park Albarracin

Middenin het prachtige Culturele Park Albarracin met z'n fascinerende rode rotsformaties, ligt het veertig inwoners tellende dorpje Terriente. Een van de dorpjes in deze omgeving die nog de traditionele architectuur van Aragon laat zien. Hoewel het plaatsje klein is presteren we het toch om de stijlvolle Bed and Breakfast Xana-Ana niet van de eerste keer te vinden. We moeten een paar rondjes rijden, en komen zo verschillende malen langs het ovale marktpleintje met oude Aragonese huizen met houten balkons en smeedijzeren details.

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016