El Asiento del Azar, vrijstaand vakantiehuis en Bed and Breakfast voor veertien personen in Saifores, Tarragona, Catalonië

Vakantiehuis en Bed and Breakfast voor 14 personen in de wijnstreek Penedès nabij Barcelona aan de Costa Dorada

Op nog geen uur rijden van de gezellige stad Barcelona ligt het gehucht Saifores, een authentieke buurtgemeenschap in de bekende wijnstreek Penedès aan de Costa Dorada in Catalonië. Hier bevindt zich een negentiende-eeuwse olijfmolen en wijnmakerij die door de huidige eigenaren omgetoverd werd tot een uniek vakantiehuis waarvan de kamers ook apart te huur zijn.

Lees meer...

La Carrerada, authentiek klein vakantiehuis voor vier personen in de wijnstreek Priorat, Porrera, Tarragona, Catalonie

Authentiek klein vakantiehuis voor vier personen in de Priorat wijnstreek in het zuiden van Catalonië

We zijn op pad richting El Priorat, een prachtig bergachtig gebied in het zuiden van Catalonië, dat bekend staat om het produceren van voortreffelijke Priorat en Montsant wijnen. Hier bevind je je in het authentieke Spanje, vol met dorpen waarvan de bewoners de vaak eeuwenoude tradities en gewoontes met grote zorg in stand houden. Een daarvan is Porrera, een plaatsje met cultureel erfgoed in de vorm van prachtige zonnewijzers en statige huizen van rijke families die in de afgelopen eeuwen over de stad heersten. Hier gaan we opzoek naar La Carrerada, een authentiek klein vakantiehuis voor vier personen.

Lees meer...

Masia L Avellana, vrijstaand vakantiehuis voor 14 personen met prive zwembad in Pinell del Solsonès, Lleida, Catalonie

Vrijstaand vakantiehuis voor 14 personen met prive zwembad, in de glooiende heuvels van Catalonie

De natuur in de provincie Lleida in Catalonië is prachtig...we rijden al en hele tijd langs groene weilanden vol met steeneiken en landbouwgronden. Het landschap bestaat uit glooiende heuvels maar tegelijkertijd kunnen we op sommige plaatsen toch heel ver kijken. Onderweg ontdekken we een vos, hij ziet ons ook, dus hij rent snel het bos in. Het valt op dat er in deze omgeving veel oude boerderijen staan, regelmatig zien we borden met aanwijzingen langs de weg. Ineens duikt ook de naam van ons vrijstaande vakantiehuis voor veertien personen op.

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016