Cal Paller, Bed and Breakfast in de Spaanse Pyreneeën van Catalonie vlakbij Andora, Lleida, Catalonie

Bijzondere Bed and Breakfast met adembenemende vergezichten in de Spaanse Pyreneeën van Catalonie

Tijdens onze rit door de Pyreneeën van Aragon richting Catalonie moeten we af en toe wel eens even stoppen om te genieten van de adembenemende vergezichten op de besneeuwde bergtoppen, en de kleine bergdorpjes die daar tussen liggen...het is hier zó ontzettend mooi!! Uiteindelijk komen we 's middags aan in Padrinàs, een gehuchtje dat zo'n twintig kilometer onder Andorra ligt. Van hieruit is het nog een klein kwartiertje rijden naar de bijzondere Bed and Breakfast die we zullen bezoeken. Het blijkt de rit meer dan waard!

Lees meer...

Casa Gran, sfeervolle Bed and Breakfast in de trendy wijk Eixample in het centrum van Barcelona, Costa Dorada, Catalonië

Sfeervolle Bed and Breakfast in de trendy wijk Eixample in het centrum van Barcelona

Na een leuke wandeling door de gezellige wijk Eixample lopen we richting de Bed and Breakfast van Montse aan de Avenida Diagonal. Een ideale locatie als uitvalbasis voor je citytrip Barcelona, want veel prachtige bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken, er zijn verschillende metrostations in de buurt en de Hop on Hop off bus die je door heel de stad brengt heeft zijn halte om de hoek! Ook de straat zelf ziet er mooi uit. Deze loopt, zoals de naam al zegt, diagonaal door de stad Barcelona. Er zijn leuke winkels, en bars waar je even binnen kunt springen voor een kop koffie of een lekker glas fris.

Lees meer...

Forget me not Plus, stijlvolle Bed and Breakfast in het centrum van Barcelona vlak bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Gaudi

Stijlvolle Bed and Breakfast in het centrum van Barcelona vlak bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Gaudi

Zoals vaak het geval is zijn we ook deze keer weer veel te vroeg voor onze afspraak in de wijk Eixample in het centrum van Barcelona. Daarom besluiten we eerst lekker te lunchen op een van de gezellige terrassen in de buurt van de Bed and Breakfast die we zullen bezoeken. Forget Me Not Plus ligt zo'n vierhonderd meter van La Pedrera, een van de belangrijkste modernistische werken van architect Antoni Gaudi, en op loopafstand van gezellige trendy bars, restaurants en mooie winkels. De wijk is dus een prima keuze wanneer je geïnteresseerd bent in architectuur, lekker eten en winkelen. Het dichtstbijzijnde metrostation vind je op honderd meter, zodat je op een eenvoudige manier meer van de stad kunt ontdekken.

Lees meer...

Mas Ardevol, Bed and Breakfast met natuurlijke zwemvijver in El Priorat, Falset, Taragona, Catalonië

Sfeervolle Bed and Breakfast met natuurlijke zwemvijver in El Priorat het hart van de traditionele Spaanse wijnbouw

Om Mas Ardèvol te bezoeken rijden we naar El Priorat, het hart van de traditionele Spaanse wijnbouw. In deze streek in Catalonië worden heerlijke volle wijnen van topkwaliteit geproduceerd. De wijngaarden liggen verspreid over elf dorpjes in het dal, en zijn aangeplant tegen de steile berghellingen. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe ze hier de druiven oogsten. Alles moet met de hand worden geplukt! Bij het bord “Partida les Sentius” slaan we af om de berg op te rijden, richting de sfeervolle Bed and Breakfast Mas Ardèvol, die voorzien is van een natuurlijk zwemvijver.

Lees meer...

Quadrat D´Or, Bed and Breakfast in de modernistische wijk Quadrat d'Or in het centrum van Barcelona, Catalonië

Stijlvolle Bed and Breakfast in de modernistische wijk Quadrat d'Or midden in het centrum van Barcelona

Omdat we vroeg in Barcelona aankomen, besluiten we eerst even de omgeving van onze afspraak te verkennen. De charmante B&B ligt midden in de modernistische wijk, in het centrum van de stad, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, en vlakbij gezellige tapasbars en restaurants. Een ideale locatie wanneer je Barcelona wilt verkennen. We lopen een bar in voor een drankje, en komen weer buiten met een lijstje van de barman, waarop locaties geschreven zijn die niet in de boekjes staan maar die we zeker moeten bezoeken.

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016