CasaTaino, sfeervol landelijk hotel tussen Alcoy en Guadalest, Alicante, Valencia

Sfeervol hotel in Benilloba, een authentiek dorp in een schitterende bergachtige omgeving tussen Alcoy en Guadalest

Na een prachtige tocht door de bergen arriveren we in Benilloba, een authentiek dorp tussen Alcoy en Guadalest. We manoeuvreren door de smalle straatjes en zien op één van de muren een bordje met de naam CasaTaino. Dat is het sfeervolle hotel waar we naar opzoek zijn. Enkele minuten later staan we voor een traditioneel dorpshuis en bellen aan. We worden hartelijk ontvangen in een gezellige ruimte door gastheer Sergio en zijn vrouw Pilar.

Lees meer...

Casas Noves, landelijk kleinschalig hotel aan de rand van het dorp Guadalest, Alicante, Valencia

Landelijk kleinschalig hotel aan de rand van Guadalest met schitterend uitzicht over de groene vallei en de baai van Altea.

Het dorp Guadalest kennen we al van onze bezoekjes aan het kasteel, de leuke winkeltjes, musea en een rondvaart met de solarboot op het stuwmeer. Maar deze keer kwamen we voor Cases Noves, een landelijk kleinschalig hotel met zes gastenkamers. Vanaf het gezellige terras heb je een schitterend uitzicht over de altijd groene vallei en de baai van Altea.

Lees meer...

El Capricho de la Portuguesa, sfeervol landelijk hotel in het achterland van Denia, Alicante, Valencia

Sfeervol landelijk hotel in een klein dorp in de Vall de Gallinera in het achterland van de kustplaats Denia

Verborgen in Beniali, een klein dorp in de Vall de Gallinera, in het achterland van de kustplaats Denia, ligt dit sfeervol landelijk hotel met zeven kamers. Het plaatsje is niet groot, maar we vragen voor alle zekerheid toch maar even de weg in het dorpscafé. We zijn heel dichtbij. Vanaf de hoofdstraat leidt een trap ons vrijwel tot aan de voordeur van het El Capricho de la Portuguesa. Een olijfboom siert de ingang van het sfeervolle hotel. Het lijkt verlaten, maar als we aanbellen blijkt eigenaar Juan José toch niet ver uit de buurt. Met een vriendelijk gebaar opent hij de deur, en laat ons binnen.

Lees meer...

Finca El Tossal, sfeervol hotel in het groene achterland van de Costa Blanca, Alicante, Valencia

Sfeervol hotel midden in het prachtige groene achterland van de Costa Blanca op een half uurtje rijden van de kust

Vanuit het authentieke stadje Altea rijden we in nog geen half uurtje naar het dorpje Bolulla, waar we via een smalle en bochtige bergweg de hoogte in rijden, op weg naar Finca el Tossal, een sfeervol landelijk hotel dat verstopt ligt in een prachtige omgeving, op ruime afstand van de gebieden waar het massatoerisme zich bevindt, en toch niet te ver van de kust. Het hotel is vanaf de eerste steen door de eigenaren opgebouwd tot een prachtig verblijf in Italiaanse stijl. In een van de bochten ontdekken we het sfeervolle hotel. In het echt ziet het er al net zo mooi uit als op de foto's!

Lees meer...

La Font d'Alcala, landelijk hotel in de Vall d'Alcala, Alicante, ValenciaLandelijk hotel in een authentiek Spaans dorp midden in de prachtige Vall d' Alcala in het achterland van Denia

We waren er al eerder geweest in Alcalá de Jovada, een authentiek Spaans dorp midden in de Vall d'Alcalá in het achterland van Denia. Je kunt er nog heerlijk ontsnappen aan het luidruchtige leven van de stad. Dit keer bezoeken we een verrassend dorpshotel met uitstekend restaurant, waar ook de toevallige passant van harte welkom is voor een heerlijke maaltijd die wordt bereid met verse regionale producten. Buiten op straat is er een gezellig klein terras met uitzicht op het plein. Een goede plek om na een lange fietstocht even neer te strijken voor een verfrissend drankje.

Lees meer...

Mas Fontanelles, sfeervol landelijk hotel omringd door bergen vlakbij Biar, Alicante, Valencia

Sfeervol landelijk hotel omringd door bergen op loopafstand van het dorp Biar en slechts een half uur rijden van de kust

Midden in de Sierra Alicantina, omringd door bergen die vol staan met wijngaarden en olijf- en amandelbomen, ontdekten we dit sfeervolle landelijke hotel. Op loopafstand van Biar, en slechts een half uurtje rijden van de kust, is het een paradijs voor de liefhebbers van wandelen, fietsen, bergbeklimmen en paardrijden. Maar ook op cultureel gebied is er genoeg te zien. Pittoreske, Mediterrane dorpen zoals Biar, Villena, Banyeres en Sax, sommige met een boven alles uitstekend kasteel, zijn zéker een bezoek waard.

Lees meer...

Masia Durba, landelijk hotel tussen de natuurparken Sierra de Espadan en Sierra Calderona, Segorbe, Teruel, Castellon, Valencia

Romantisch landelijke hotel tussen twee natuurparken en vlakbij de historische steden Segorbe en Teruel

Soms zijn er adresjes die je ontdekt en het liefst voor jezelf zou willen houden. Masía Durbá is zo'n plek. Het romantische hotel met tien kamers, bevindt zich op een landgoed van 23 hectare, tussen twee natuurparken in, de Sierra de Espadán en Sierra Calderona, en vlakbij de historische steden Segorbe en Teruel. Het hotel is een volledig gerestaureerd gebouw uit de achttiende eeuw, dat gebouwd is op de ruïne van een Romeinse villa, en verscholen ligt tussen de amandel- en johannesbroodbomen in de buurt van Castellnovo in de regio Valencia.

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016