BonsAires, eco-Bed and Breakfast tussen de natuurparken Sierra Mariola en de la Font Roja bij Alcoy, Alicante, Valencia

Eco Bed and Breakfast tussen de twee natuurparken Sierra Mariola en de la Font Roja vlakbij de stad Alcoy

Tijdens een rit over een bochtige weg door de natuurparken Sierra Mariola en de la Font Roja in de buurt van de stad Alcoy, waar we echt een prachtig landschap aan ons voorbij zien trekken, ontdekken we boven ons ineens de landelijke eco-Bed and Breakfast waar we naar op zoek zijn. Op het terrein voor het huis vinden we gemakkelijk een plaatsje om te parkeren, en ondertussen komt Raquel ons al tegemoet. Door de hartelijke manier waarop ze ons ontvangt voelen we ons meteen thuis. De eigenaresse is erg enthousiast, en raakt niet uitgepraat over de landelijke Eco Bed and Breakfast die ze samen met haar partner runt.

Lees meer...

Casa Arizo, Bed and Breakfast in Oropesa del Mar aan de Costa del Azahar, Castellon, Valencia

Sfeervolle Bed and Breakfast in het historisch centrum van het authentieke dorp Oropesa del Mar aan de Costa del Azahar

Het is prachtig weer, dus besluiten we de auto aan de rand van het historisch centrum van het authentieke dorp Oropesa del Mar aan de Costa del Azahar te parkeren, en al wandelend door de smalle, stijgende straatjes op zoek te gaan naar Casa Arizo, waar we eigenaresse Asun zullen ontmoeten. Zij zal ons rondleiden in haar sfeervolle Bed and Breakfast die gevestigd is in een huis met modernistische elementen, dat gebouwd is in 1911. Het historische centrum heeft een gezellig marktpleintje met enkele terrassen, en we passeren er twee musea.

Lees meer...

Casa Gallinera, sfeervolle Bed and Breakfast met zwembad in het achterland van Denia, Alicante, Costa Blanca, Valencia

Gezellige Bed and Breakfast met zwembad aan de rand van een klein dorp in de Vall de Gallinera in het achterland van Denia

Tijdens een rit door het landschap van de Vall de Gallinera in het achterland van Denia, komen we aan in Benisivá. De natuur is hier echt prachtig. Je vindt er imposante bergen vol met olijf-, amandel- en kersenbomen, die groeien op de door de Moren aangelegde landbouwterrassen. Vlakbij het kerkplein, aan de rand van dit authentieke dorp staat Casa Gallinera. Niets doet vermoeden dat er achter deze gevel zo'n gezellige Bed & Breakfast met zwembad schuil gaat.

Lees meer...

El Secanet, charmante Bed and Breakfast met zwembad in L'Algimia d'Alfara vlakbij de stad Valencia

Charmante Bed and Breakfast met zwembad aan de rand van L'Algimia d'Alfara vlakbij de historische stad Valencia

Aan de rand van het nog geen duizend inwoners tellende dorp L'Algimia d'Alfara, niet ver van de historische stad Valencia, ligt El Secanet, de charmante Bed and Breakfast met zwembad van eigenaren Gemma en Salva. Van de kapsalon van de vroegere dorpskapper maakten ze een aantal jaren geleden een kleinschalige Bed and Breakfast met slechts vier kamers. Op deze manier willen ze hun gasten het gevoel geven thuis te zijn, op een plek waar alle tijd is voor persoonlijke aandacht en een leuk gesprek.

Lees meer...

L´ Alquería de Fínestrat, Bed and Breakfast in een stijlvol Valenciaans landhuis, Costa Blanca, Alicante, Valencia

Landelijk gelegen Bed and Breakfast op korte afstand van de kust en de mooiste golfbanen van de Costa Blanca

Het oranje bord met het opschrift La Alqueria de Finestrat had al verschillende keren onze nieuwsgierigheid geprikkeld. Dus besloten we nu toch maar eens het kleine weggetje op te rijden wat het bord aanwees. Eenmaal boven was de verrassing groot. Voor ons lag een schitterend Valenciaans landhuis dat omgetoverd bleek te zijn tot een sfeervolle Bed & Breakfast. Gastvrouw Heather, die druk bezig was alles in orde te brengen voor haar huurders, nodigde ons uit om eens binnen te kijken. En dat sloegen we natuurlijk niet af.

Lees meer...

La Posada del Rio Carbo, bijzondere Bed and Breakfast in het natuurpark Peñagolosa en aan de wandelroute GR-7, Villahermosa del Rio, Castellon, Valencia

Bijzondere Bed and Breakfast in het Natuurpark Peñagolosa aan de GR-7 de langste wandelroute van Europa

Verscholen tussen de bossen van het Natuurpark Peñagolosa in Villahermosa del Rio ligt de bijzondere Bed and Breakfast La Posada del Rio Carbo, een 18e eeuws gerenoveerd huis vlakbij de wandelroute GR-7, dat perfect past in zijn natuurlijke omgeving. Bij aankomst treffen we eigenaar Pedro buiten aan. Als hij ons ziet komt hij samen met zijn twee vriendelijke honden naar ons toe. Na de begroeting besluiten we om maar direct met de rondleiding te beginnen. Via een smal pad komen we uit op een kleine patio met rondom geurende en bloeiende planten in bakken.

Lees meer...

Masia de Matuta, stijlvolle Bed and Breakfast in het natuurpark Sierra de Espadán, Segorbe, Castellon, Valencia

Stijlvolle Bed and Breakfast midden in de groene heuvels van het natuurpark Sierra de Espadán nabij Segorbe

Toen we de afspraak maakten voor ons bezoek legde eigenaresse Sarah ons precies uit hoe we vanuit Segorbe bij haar stijlvolle Bed and Breakfast Masia de Matuta konden komen: na de grote den links, en bij de blauw geverfde kei weer rechtsaf. Hierna dezelfde weg blijven volgen tot aan het huis. Hoe verder we rijden, hoe mooier het landschap wordt. Het is een prachtig wandelgebied. De groene heuvels van het natuurpark Sierra de Espedán staat vol met olijfbomen en amandelbomen waarvan de bloemknoppen net opengaan. Rondom ons horen we alleen maar gezang van vogels. Na een paar kilometer zien we in de diepte de Bed and Breakfast liggen.

Lees meer...

Novales, landelijke kindvriendelijke Bed and Breakfast in Jerica, Castellon, Valencia

Landelijke kindvriendelijke Bed and Breakfast tussen de amandel- en olijfgaarden vlakbij het authentieke dorp Jérica

Zodra we van de snelweg af zijn en een kleinere landweg inslaan bevinden we ons tussen de olijfgaarden. Hoe verder we rijden hoe mooier het wordt. Later worden olijfbomen afgewisseld met amandelbomen die in bloei staan, een schitterend kleurenpalet. Ineens duikt aan onze linkerhand de kindvriendelijke Bed and Breakfast op waar we naar op zoek zijn. Hij ligt verscholen tussen het groen. Als we arriveren laten we op het grote terras aan de voorzijde van landelijke Bed and Breakfast Masía Novales eerst even de omgeving van het dorp Jérica op ons inwerken.

Lees meer...

Shariqua, landelijke Bed and Breakfast bij de wandel- en fietsroute Via Verde Ojos Negros, Castellon, Valencia

Sfeervolle landelijke Bed and Breakfast op loopafstand van het dorpje Jérica en dicht bij de fietsroute Via Verde Ojos Negros

Omdat we heel vroeg zijn opgestaan om de landelijke Bed and Breakfast op loopafstand van het authentieke plaatsje Jérica te bezoeken, blijken we toch wel ietwat aan de vroege kant in het dorp aan te komen. Daarom  besluiten we eerst even ergens een kopje koffie te drinken. De bewoners zijn al druk in de weer met het doen van hun boodschappen, en in de plaatselijke bar waar we binnen gaan zit men gezellig te kletsen over de laatste nieuwtjes. We willen ook nog wel even rondkijken, dus gaan we snel de straat op.

Lees meer...

Villa Pico, Bed and Breakfast in Sella vlakbij de mooiste stranden van de Costa Blanca, Alicante, Valencia

Authentieke Bed and Breakfast in Sella vlakbij de mooiste stranden van de Costa Blanca

In het bergdorpje Sella zijn we al verschillende keren geweest. Tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten, voor een dorstlesser na een prachtige wandeling in de omgeving, of soms alleen maar om te genieten van een lekkere streekmaaltijd in een van de typische plaatselijke restaurants. Maar naar aanleiding van de enthousiaste persoonlijke ervaringen van veel gasten, komen we deze keer om een heel andere reden. We zullen kennismaken met Benny en Harco, trotse eigenaren van een authentieke Bed and Breakfast en vakantiehuis, in een van de smalle straatjes van het dorp. Sella bevindt zich vlakbij de mooiste stranden van de Costa Blanca.

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016